« Α Κ Ο Μ Μ Α Τ Ι Σ Τ Ο Ι »

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. – Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ
& ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ »

www.akomatisti.gr info@akomatisti.gr

 

ΑΘΗΝΑ 18.05.2015

 

Στις 14-15-16 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τεμενη το φετινό 40ο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ .Η Ακομμάτιστη Ενότητα , η τρίτη δύναμη της ΠΕΤ ΟΤΕ στην περιφέρεια έλαβε μέρος μέσω των εκλεγμένων σύνεδρων της έχοντας πάντα ως αποστολή την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της αλλά και εν γένει των συναδέλφων εργαζομένων στον ΟΤΕ .
Πυλώνες των θέσεων που εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους μας όπως πάντα ήταν είναι και θα είναι η σπουδαιότητα  της συναδελφικής αλληλεγγύης χωρίς κομματικές διασυνδέσεις η εξαρτήσεις , ο ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός που ως στόχο έχει την βελτίωση των αμοιβών, των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης και ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας , κάτι που δεν ήταν και πολύ σημαντικό από ότι καταλάβαμε για πολλούς σύνεδρους από την ισχνή αναφορά τους σε αυτό .
Τονίσαμε την αμφιθυμική καθημερινότητα στην εταιρία μας όπου από την μια ευαγγελίζεται την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και από την άλλη μειώνει συνεχεία την ανθρωπινή συμβολή στην λειτουργιά της , μειώνοντας σε αριθμούς το ανθρώπινο δυναμικό .
Την πίεση που βιώνουμε μέσω αυτής της συνεχής μείωσης , την απαίτηση για παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας χωρίς την απαραίτητη ενδελεχή εκπαίδευση στις συνεχώς αναπτυσσόμενες τεχνολογίες που ο ΟΤΕ ως η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών υιοθέτει .
Την “ρατσιστική” διάκριση που υπόκεινται οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι της παλαιάς OTEplus και όπως προαναφέραμε την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ θέσεων εργασίας όχι μόνο ως συμβασιακή υποχρέωση αλλά ως ανάγκη φιλοσοφίας και στην κατάρτιση των συναδέλφων και στην οργάνωση της δομής του ανθρώπινου δυναμικού .

Υ.Γ 1 : Χαιρόμαστε που η βασική μας αρχή για ενότητα των συναδέλφων γίνεται “κοινή ιδέα” .Ακούσαμε δυο παρατάξεις να μιλούν σε δυο διαφορετικές γλώσσες αλλά με ένα στόμα .
Υ.Γ 2: Κάποιοι ενοχλούνται από τις ιδέες μας και τον λόγο μας .Απόλυτα λογικό ,μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα κ η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει ν αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s