ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

Π.Ε.Τ. – Ο.Τ.Ε.

«Η ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

http://www.akom-ote.com info@akom-ote.com

COSMOTEΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.
Σήμερα (26.10.2015) μεταλλάσσεται η πετυχημένη ιστορική ονομασία του Ο.Τ.Ε. – COSMOTE και ολοκληρώνεται έτσι η COSMOTEΠΟΙΗΣΗ του με την επωνυμία “COSMOTE”

Επειδή η ιστορία στο πολιτικό, στο κοινωνικό, στο ιστορικό, στο συνδικαλιστικό και στο επιχειρησιακό γίγνεσθαι και δη για τον Ο.Τ.Ε. γράφεται με ημερομηνίες, η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σας καλεί να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της, για να ανακαλύψετε την ατόφια προνοητικότητα, για το τι συμβαίνει στον Ο.Τ.Ε. του σήμερα και το τι είχαμε επισημάνει από το χθες.

Από τις 24.5.2011 είχαμε προβλέψει την αλλαγή του brand name του Ο.Τ.Ε. και την απορρόφηση του πατρικού Ο.Τ.Ε. από την μητρική COSMOTE , και αυτό  συμβαίνει σήμερα η θυγατρική COSMOTE απορροφά τον υπερκεδοφόρο πατρικό Ο.Τ.Ε.

Πιστεύουμε αυτή η αλλαγή σελίδας να έχει μεγαλύτερη και πιο υπερκεδοφόρα διαδρομή από ό,τι πριν, για το καλό της επιχείρησης, της κοινωνίας και των εργαζομένων για μόνιμη και διασφαλισμένη εργασία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

 

Η ΤΟΤΕ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπ΄ αριθμ. 211 Αθήνα, 24.5.2011
Η πρόσφατη τοποθέτηση (με συναίνεση κυβέρνησης – D.T.) του νέου Προέδρου Τζαμάζ Μιχ. στη Διοίκηση του Ομίλου Ο.Τ.Ε., ως και η αποκαθήλωση του προηγούμενου Προέδρου (Βουρλούμη Π.), καταδεικνύει την βούληση των κυρίαρχων μετοχικών εταίρων για το πώς θα αναδρομολογήσουν την πορεία του ομίλου σε Ελλάδα και Βαλκάνια σε ό,τι αφορά α) τη Διοικητική πυραμίδα, β) την περιλάλητη διαχώριση του λειτουργικού κόστους και τέλος γ) την επιχειρησιακή εμπορικοτεχνική πολιτική του ομίλου.

Από ανάληψης των καθηκόντων τους και εντεύθεν, στεγνά, αθόρυβα και ανενόχλητα ο νέος ΦΑΡΑΩ ΤΖΑΜΑΖ Μ., με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σε τέσσερις μήνες από Αθήνα μέχρι Βουκουρέστι, εκκαθάρισε όλη την παραδοσιακή διοικητική δομή του Ο.Τ.Ε., την οποία αναδόμησε με άπειρα στελέχη της COSMOTE και της ελεύθερης αγοράς. Αδίστακτα και πριν ακόμα αναλάβουν, εξήγγειλαν απολύσεις στην COSMOTE και με νοηματική αντιστοιχία σηματοδοτούν -ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΝΟΥΝ το τι θα συμβεί στον Ο.Τ.Ε. σχετικά με τη μείωση του λειτουργικού κόστους (δηλ. απολύσεις προσωπικού). Η έως τέλος Ιουνίου 2011 αγγελθείσα πώληση από την κυβέρνηση τουλάχιστον του 10%-15% του Ο.Τ.Ε. στην D.T. ως και η ταυτόχρονη προφανής νομοθετική καθιέρωση – εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της COSMOTE ως μοναδικού στον όμιλο Ο.Τ.Ε. με την εξάλειψη κάθε προηγούμενου Γ.Κ.Π., συνιστά το αναπόφευκτο, δηλ. εξόντωση Μονιμότητας αδιακρίτως – αυθαίρετο Διευθυντικό δικαίωμα και ενεργοποίηση του ξεχασμένου όρου 15. (Αγοραπωλητήριο Ο.Τ.Ε. 2008) περί απομάκρυνσης πλεονάζοντος προσωπικού.

Η αναλογία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε. θα είναι: οκτώ (8) Γερμανοί και δύο (2) Έλληνες, χωρίς δικαίωμα VETO. φαινόμενο ανάλογο με χιλιάδες απολύσεις πριν λίγα χρόνια είχαμε στη ROMTELECOM από τον Ο.Τ.Ε., τώρα τις ίδιες απολύσεις θα τις έχουμε στον Ο.Τ.Ε. από την D.T., είτε με νεομοδίτικες εθελούσιες απολύσεις, είτε με μετατάξεις, είτε με αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις.

Η τραγωδία όμως γιγαντώνεται ενισχυτικά και από την παθολογική αδράνεια του Συνδικαλιστικού Κινήματος που αντί να ενωθεί και να ξεσηκωθεί μπροστά στον επερχόμενο ορυμαγδό, αφήνει τη Διοίκηση του Ο.Τ.Ε. ανενόχλητη να ολοκληρώσει μετά βδελυγμίας τα σχέδια της για σταδιακή αφαίρεση του έργου από το προσωπικό, με σκοπό την απαξίωσή του. Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι καλωδιακές βλάβες συνεχώς εκχωρούνται – απογαλακτίζονται, οι εργολάβοι αλωνίζουν και ο φόβος σύμπτυξης – συρρίκνωσης των τεχνικών τμημάτων – υπηρεσιών επέρχεται ισοπεδωτικά.

Οι Διοικούντες την COSMOTE και την COSMOROM επεβλήθησαν στον Ο.Τ.Ε. και τη ROMTELECOM. Η πλήρης μετάλλαξη επέρχεται, με την COSMOROM να απορροφά την ROMTELECOM και την COSMOTE να απορροφά τον Ο.Τ.Ε.

Προς επίρρωση τούτων, στην 36η Σ/Α της ΟΜΕ-Ο.Τ.Ε., ο Πρόεδρος του Ομίλου Ο.Τ.Ε., ηθελημένα ή μη, μίλησε σαν Πρόεδρος ενός νέου ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ Ομίλου COSMOTE, παρά σαν Πρόεδρος του Ο.Τ.Ε. Η Cosmoteποίηση του Ο.Τ.Ε. επήλθε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Σ.Κ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε.

Να εγερθεί. Ήδη είναι αργά.
Να σταματήσει στο χώρο μας, την ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε., ο κομματικός αλληλοσπαραγμός ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ, οι οποίες με ακολουθία πλήθους εμφυλιακών ανακοινώσεων μίσους και ύβρεων, υπερασπίζονται εκ περιτροπής το κόμμα τους για το ποιος πώλησε λιγότερο ή περισσότερο τον Ο.Τ.Ε., αγνοώντας τη σοβαρότητα των σημερινών προβλημάτων και των επικείμενων απολύσεων.
Θεωρούμε αντισυμβατική, αποπροσανατολιστική, αστήρικτη, αντικαταστατική, αντισωματειακή και άκρως μονοκομματοπαραταξιακή την ασθενή απόφαση της ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε. σε Δ.Σ. – Ε.Ε. για μηνύσεις κατά πρωθυπουργών κλπ. (από το σωματείο μας την ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε.). Αυτή τη στιγμή που καταρρέει ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του Ο.Τ.Ε., θα ήταν πιο φρόνιμο να απαιτήσουμε Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα.
Αποτελεί εκτροπή και πρωτοφανές συνδικαλιστικό φαινόμενο το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αποποιείται ευθυνών και να μετακυλύει ευθύνες στα μέλη του για υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων προς προσφυγή στα δικαστήρια κατά της διοίκησης.
Ταυτόχρονα η άφρων φιλοδοξία και ο Ναπολεοντισμός του ενός και της μιας παράταξης στην ΠΕΤ-Ο.Τ.Ε., προκειμένου να πετύχουν εκλογικά αποτελέσματα πέραν του 51% σκοταδίζουν τα πάντα, δημιουργώντας ΔΑΚΕΠΑΣΚΕποίηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ, όπου το λόγο θα τον έχουν οι παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και όχι το Σωματείο της πολυφωνίας και των μελών. Τους υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες μωροφιλόδοξοι και αμετροεπείς μέθοδοι, με απόλυτη ιστορική και εμπράγματη ακρίβεια, θα οδηγήσουν τους Ναπολεόντιους σε καταβάραθρο ΒΑΤΕΡΛΩ.
Ήρθε η ώρα της ενότητας, της Ομογενοποίησης και του ενιαίου ψηφοδέλτιου, για να σώσουμε την εργασία μας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας.

Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Υ.Γ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο.Τ.Ε.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s