Σαν κοράκια αλλά και μαϊντανοί

Σαν κοράκια αλλά και μαϊντανοί

cropped-output_9aqsiw1.gif

Τις προηγούμενες εβδομάδες λάβαμε όπως και εσύ συνάδελφε , συναδέλφισα ,έναν καταιγισμό ανακοινώσεων από παρατάξεις όπου αν κάτσει κάποιος και τις αναλύσει θα καταλάβει ποιος η πιο συγκεκριμένα ποιοι  έχουν φέρει το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα στον ΟΤΕ ΜΑΣ σε τέλμα .Τι λάσπη εναντίον άλλων παρατάξεων (κυρίως εναντίον  της ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ γιατί τους χαλάμε την συνταγή )  , τι επαναστατισμος του πληκτρολογίου αλλά και δυστυχώς δίψα για αίμα συναδέλφων  προς χάριν των δυο σημαντικών, για συγκεκριμένες παρατάξεις  ,αγαθών . Των ψηφαλακιων, αλλά κυρίως των εντυπώσεων, γιατί για κάποιους το να φαίνονται είναι ο μόνος σκοπός της συνδικαλιστικής τους ζωής αλλά και ο μόνος τρόπος να φουσκώσουν το ‘’μικρόσωμο’’  εγώ τους .

Στην  τελευταία ανακοίνωση της στις 22 Ιουλίου η ΑΣΕ περιτριγυρίζει σαν ύαινα  πάνω από την ατυχή καθημερινότητα συναδέλφων και αναφέρεται σε εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν πρόσφατα . Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά ούτε η τελευταία που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο προς άγρα ψήφων και κυρίως εντυπώσεων .

Αναφέρει δυο περιπτώσεις όπου και στις δυο μόλις ενημερώθηκαν έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση και όχι να ρωτήσουν, να ενδιαφερθούν έστω να ασχοληθούν ελάχιστα ως άνθρωποι για το αν οι συνάδελφοι είναι καλά , αν χρειάζονται κάτι .

Ο συνάδελφος τεχνικός  στο Περιστέρι  που καθώς δούλευε το Σάββατο  21/07έσπασε η σκάλα του και έπεσε ,αναρρώνει . Επικοινωνήσαμε άμεσα μαζί του καθαρά από συναδελφικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον και πάνω από όλα του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση .Τα υπόλοιπα πάντα με γνώμονα το καλό του συναδέλφου εν καιρώ .

Ο συνάδελφος Σωτήρης Γκουβάς από το τ.τ.λ.π Αρκαδίας που είναι τιμή μας να είναι μέλος μας , είναι και αυτός καλά . Στην περίπτωση του κατά την μετάβαση του σε κομβική κλείδωσε το τιμόνι του υπηρεσιακού , το όχημα ανέβηκε σε  παρακείμενο ανάχωμα εκτός του οδοστρώματος και ανετράπη . Ο Σωτήρης (γιατί ο συνάδελφος μας όπως και όλοι μας δεν είμαστε εκλογικά σταυρουδάκια και ανώνυμα μέλη του θεατρικού των μαχητών της επανάστασης του βολέματος , αλλά εργαζόμενοι με οικογένειες πίσω μας ) βγήκε σώος με κάποιες εκδορές γιατί φόραγε όπως πάντα  την ζώνη του και οδηγούσε προσεκτικά.

Στην περίπτωση του Σωτήρη λοιπόν δεν αποσιωπήθηκε τίποτα απλά επειδή έχει δηλωθεί εργατικό ατύχημα , και διενεργούνται έρευνες και από την τροχαία το συμβάν δεν έχει λήξει.

Η ΑΣΕ δεν ασχολήθηκε να πάρει ούτε ένα τηλέφωνο να δει αν ο συνάδελφος μας είναι καλά , αλλά και την Πέμπτη 19 Ιουλίου που είχε συνάντηση η επιτροπή της Πετ για αλλαγή του καταστατικού και ο συνάδελφος ήταν παρών  δεν έδειξε ούτε για τους τύπους   ανθρώπινο ενδιαφέρον αλλά κρατούσε  σημειώσεις (για την ανακοίνωση ντε !!) την ώρα που οι συνάδελφοι άλλων παρατάξεων έκαναν το απλό , το ανθρώπινο το λογικό να ρωτήσουν τι έγινε , αν είναι εντάξει  .

Η παράταξη μας σεβάστηκε την επιθυμία του Σωτήρη ( του οποίου το ήθος και η συναδελφικότητα που τον χαρακτηρίζει είναι γνωστή όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλους τους συναδέλφους που τον γνωρίζουν)να μην δημοσιοποιηθεί εκτενώς το γεγονός  πριν λήξουν οι διαδικασίες γιατί το κύριο μέλημα του είναι η εξαγωγή πορίσματος της αιτίας του ατυχήματος ώστε να υπάρξει πρόληψη και να μην συμβεί και σε άλλους συναδέλφους .

Η εντατικοποίηση συνάδελφοι αλλά και τα φαιδρά μέτρα ασφάλειας που ως σκοπό έχουν μόνο να προστατέψουν γραφειοκρατικά τον όμιλο είναι οι κύριες αίτιες των εργατικών ατυχημάτων . Για  την αστεία σκάλα τα έχουμε πει τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά και κάθε συνάδελφος του πεδίου τα γνωρίζει.

Συγγνώμη συνάδελφοι της ΑΣΕ που δεν σκέπτονται όλοι σαν και εσάς . Να χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο λαϊκίζοντας μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις . Ξέρουμε ότι περιμένετε (και όχι μόνο εσείς )πως και πως για το επόμενο ατύχημα σαν κοράκια  , την επομένη φορά που ένας συνάνθρωπος μας , ένα συνάδελφος μας θα πάθει κάτι για να γράψετε ακόμα μια αγωνιστική ανακοίνωση , που ξέρετε μπορεί να βγει και καμιά εμφανίσουλα στην τηλεόραση (γράφετε ρε άτιμα και στο γυαλί ) .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα δεν χρησιμοποίησε ποτέ σαν πιόνι συνάδελφο , δεν άντλησε ποτέ χαρά και κέρδος από τον ανθρώπινο πόνο και δεν περιμένουμε στην γωνία σαν βρικόλακες να χυθεί αίμα .

Προσπαθούμε να είμαστε μαζί με κάθε συνάδελφο άσχετα σε ποια παράταξη μπορεί να ανήκει και προσπαθούμε με προτάσεις και δράσεις (όχι σαν τις δίκες σας , ανακοινώσεις , παρουσιάσεις στην τιβι και στο youtubeκαι φωνές μόλις μας βλέπουν αλλά χαιρετούρες με τα στελέχη σε κάθε ευκαιρία ).

Υ.Γ Κάθε τι έχει και την θετική του πλευρά . Από το πρωί της ‘’μαυρης’’ για την χωρά μας Δευτέρας συνάδελφοι επικοινωνούν με τη παράταξη αλλά και με τον συνάδελφο Σωτήρη από όλη την Ελλάδα για να ρωτήσουν για την υγεία του αλλά και να  του αναφέρουν περιστατικά που τα υπηρεσιακά οχήματα παρουσίασαν πρόβλημα. Μόνο με την συμμέτοχη όλων μας την επικοινωνία μας μπορούν να δοθούν λύσεις .

Συνάδελφοι επικοινωνείτε συνεχώς με τους υπευθύνους υγιεινής και ασφάλειας της ΠΕΤ ΟΤΕ συναδέλφους Μπιρμπιλή και Δημητρίου και με τους κατά τμήμα εκλεγμένους  υπευθύνους  αλλά και με την Ακομμάτιστη Ενότητα για να καταγράφονται   παρόμοια συμβάντα . Η υγεία μας και η ασφάλεια μας είναι η κυριότερη παράμετρος της εργασιακής μας καθημερινότητας

Στοιχεία επικοινωνίας  ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 – 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr

Mail της παραταξης μας : akomatisti@gmail.com , akomatistoi@gmail.com

Site / blog : https://akomatistienotita.wordpress.com      /   www.akomatisti.gr

Υ.Γ 2 Για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε την ΑΣΕ για την διαφήμιση γιατί ως παράταξη αποτελούμαστε από εργαζόμενους στο πεδίο ,στα ττλπ και παντού και δεν είμαστε ‘’επαγγελματίες αγωνιστές’’ να έχουμε ως κύριο μέλημα μας, τις δημοσιές σχέσεις .Και κάτι τελευταίο απευθυνόμενοι  σε κάθε  καλλιτέχνη του ντεμέκ επαναστατισμού

Όπως λέει και το τραγούδι

ο λύκος για το ΤΣΙΡΚΟ δεν δουλεύει

Τα απανταχού μέλη της Ακομμάτιστης Ενότητας

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s