ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤ ΟΤΕ 20/09/2018

 

cropped-output_9aqsiw1.gif

 

Σύμφωνα με την λογική της διαφάνειας και της ενημέρωσης  παραθέτουμε περιληπτικά την τοποθέτηση της παράταξης μας στο συμβούλιο της πετ την 20/09/2018 στα θέματα που τέθηκαν . Για τα τεκταινόμενα του Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ανακοίνωση

ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ

Ας μιλήσουμε για  το αξιολόγιο η καλύτερα ας το πούμε με το αληθινό του όνομα- απαξιολόγιο .

Μια διαδικασία που χρησιμεύει καθημερινά μόνο ως όπλο πίεσης και εκφοβισμού για τον κάθε συνάδελφο .Στόχος η  κακοποίηση  του φιλότιμου , της παραγωγικότητας , της προσωπικότητας των συναδέλφων . Είναι βέβαιο πλέον με την προσθήκη των ατομικών στόχων ότι σκοπός είναι η εξόντωση του φιλότιμου οτετζη .

Πάει η έννοια της συναδελφικότητας που χρόνια είναι στο dna του οτετζη , πάει και η έννοια που μας έχουν ζαλίσει οι νεομανατζερ της ομάδας

Ο σώζων εαυτόν σωθητο και στην πραγματικότητα ούτε καν αυτό , διότι και τους αυθαίρετους στόχους αν καταφέρει κάποιος συνάδελφος δεν αλλάζει τίποτα . Όπως δεν άλλαξε τίποτα για τα καταστήματα που έκλεισαν , άσχετα αν έπιαναν τους στόχους , όπως δεν αλλάζει τίποτα για τους συναδέλφους που δεν δείχνουν απόλυτη υποτέλεια στον εκάστοτε «επιλοχία» που με το μαστίγιο δίνει το ρυθμό για να τραβάμε το κουπί στην γαλέρα .

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε  αμφιθυμικές καταστάσεις  , οι παραλογές αποφάσεις διαδέχονται  η μια την άλλη και η πρώτη γραμμή βγάζει το φίδι από την τρύπα αλλά  ταυτόχρονα φταίει  για τα πάντα .

Οι φιλότιμοι επαγγελματίες εργαζόμενοι είναι οι φταίχτες και άλλοι είναι οι επιτυχημένοι .

Το φιλότιμο , η επαγγελματικότητα και η θέληση το έχουμε πει και το λέμε και θα το λέμε συνέχεια δεν μπορεί να βαθμολογηθεί και ξέρουμε έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός των βαθμολογητών .

Απλά ενισχύεται η ψευδαίσθηση της εξουσίας και στόχος που σιγά σιγά επιτυγχάνεται είναι να μετατραπεί το φιλότιμο σε ανάγκη που είναι αποτέλεσμα του φόβου .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η εντατικοποίηση συνάδελφοι αλλά και τα φαιδρά μέτρα ασφάλειας που ως σκοπό έχουν μόνο να προστατέψουν γραφειοκρατικά τον όμιλο είναι οι κύριες αίτιες των εργατικών ατυχημάτων . Για  την αστεία σκάλα τα έχουμε πει τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά και κάθε συνάδελφος του πεδίου τα γνωρίζει.

Πέρα από τα περιστατικά που καταγραφονται ως εργατικά ατυχήματα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός συμβάντων που δεν καταγράφονται .

Τα οχήματα του leasing βγάζουν προβλήματα χρόνια τώρα και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό .Αν όμως συζητήσουμε με τους εργολάβους εξυπ η με τους νεομανατζερ θα ακούσετε ότι ΠΑΛΙ οι τεχνικοί φταίνε .Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωσή φταίμε εμείς .

Όλοι οι συνάδελφοι που οδηγούν τα συγκεκριμένα οχήματα εμείς οφείλουμε να πιέσουμε όσο δεν πάει για την λύση του προβλήματος . Αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα .

Οι εξυπ υπάρχουν μόνο για να βγάζουν πόρισμα ότι φταίει ο εκάστοτε συνάδελφος . Τα έχουμε πει , για τα πάντα φταίει ο τεχνικός .

Και στην Αθήνα η στην Θεσσαλονίκη εκτός από το κράνος τι άλλα μέτρα ασφάλειας υπάρχουν ;Οι αστείες καινούργιες σκάλες ;

Δανεική εργασία

 

Η Ακομμάτιστη Ενότητα δεν εχει σκοπό να παίζει με το μέλλον ΟΛΩΝ των συναδέλφων για τον κυνήγι των σταυρών . Για μας οι διεκδικήσεις είναι κοινές για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ όπως όλοι εργαζόμαστε ΜΑΖΙ καθημερινά  .

Η θέση της παράταξης μας δεν αλλάζει .

Πρέπει να παλέψουμε για την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του προσωπικού ,την εισροή των συνάδελφων της evalue , την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ  όχι μόνο μισθολογικά ή στο ωράριο αλλά σε κάθε έκφανση της εταιρίας . Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί μαγικά σε μια στιγμή (όπως έλεγαν οι δυνάμεις της αριστεράς και για το μνημόνιο ,θυμάστε , με έναν νόμο σε μια νύχτα). Αλλά είναι μια μάχη διαρκείας που συνεχώς πρέπει να κερδίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση .

Θυμίζουμε σε συμβούλιο της ομοσπονδίας εκπρόσωπο πρωτοβαθμίου σωματείου να απαιτεί για τους συναδέλφους με αιτιολογία ότι είναι (με συγκεκριμένους αριθμούς ) τόσες εκατοντάδες ψήφοι , τόσες θέσεις στο συμβούλιο τόσες θέσεις στην Γσεε . Και επίσης θυμίζουμε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της ακομμάτιστης ενότητας ότι οι συνάδελφοι δεν είναι σταυροί , αλλά άνθρωποι με οικογένειες που παλεύουν για το προς το ζην

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s