ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

cropped-output_9aqsiw1.gif

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συναδελφε στο παρακάτω κείμενο λέγονται αλήθειες , αν δεν θες , αν η αλήθεια δεν σε βολεύει ,ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ

 

Καταρχήν, πριν αναλύσουμε οτιδήποτε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του πεδίου που καλούνται για μια ακόμη φορά που οι  καιρικές συνθήκες χτύπησαν την χώρα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές συμπεριλαμβανομένου και του τηλεπικοινωνιακού δικτύου να βάλουν πλάτη  . Οι φιλότιμοι και επαγγελματίες τεχνικοί θα αναλάβουμε και πάλι την αποκατάσταση του . Όμως μέρος του επαγγελματισμού μας είναι και η υγεία μας και η ασφάλεια μας .Θυμίζουμε ότι δουλειά μας ειναι η αποκατάσταση των βλαβών , υποχρέωση μας όμως είναι η ασφάλεια μας.

Αλήθεια η υπερπροσπάθεια , το φιλότιμο είναι προσωπικοί στόχοι ;

 

Στο τελευταίο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ  αναλύσαμε στην τοποθέτηση μας την γνώμη μας για τους επαναστάτες που μόνη επιθυμία τους είναι η εξουσία με κάθε κόστος , η ασίγαστη επιθυμία να είναι οι μόνοι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος , που προτιμούν να είναι πρώτοι στην καμένη γη παρά να συμμετέχουν στο κοινό αγώνα με σκοπό το καλό όλων μας . (Μπορείς να διαβάσεις την τοποθέτηση μας εδώ  https://akomatistienotita.wordpress.com/blog/).

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία όμως , αυτή των επαναστατών του πληκτρολογίου , που γράφουν αγωνιστικούς ύμνους σε ανακοινώσεις ,όμως αλλά λένε σε συζητήσεις , άλλα κάνουν , και άλλα ψηφίζουν.

Στο συμβούλιο της Π.Ε.Τ ΟΤΕ την 20/09/2018 τέθηκαν θέματα που καίνε την καθημερινότητα μας όπως η δανεική εργασία , η ασφάλεια μας αλλά και το αξιολόγιο . Η τοποθέτηση μας είναι αναρτημένη και αυτή στην σελίδα μας .

Το φαινόμενο των επαναστατών του πληκτρολογίου όμως χτύπησε και αυτό . Τέθηκαν από την συναδελφική “αλληλεγγύη”, και καλά ,δυο θέματα εκτός ατζέντας .

Το θέμα των συναδέλφων της Πάρνηθας και της αναίτιας αλλαγής του ωραρίου τους αλλά και το θέμα της ασφάλειας κατά την εργασία  .

Θα πει κανείς , μα καλά δεν είναι σημαντικά θέματα αυτά ;Aπάντηση είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ . Έλα όμως που ήταν στην ατζέντα και τα δυο έτσι και αλλιώς και η κίνηση αυτή ήταν φυσικά μόνο για εντυπωσιασμό και για την ανακοίνωση που ήταν ήδη γραμμένη .

ΤΟ θέμα του ωραρίου τέθηκε στο συμβούλιο στο κομμάτι της ενημέρωσης του τι έγινε το διάστημα, από το προηγούμενο συμβούλιο και μετά ,και η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι πέρα από την συζήτηση ,το συμβούλιο της ΠΕΤ έχει με πρότερες αποφάσεις του, όπως και  άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εξουσιοδοτήσει την ομοσπονδία να δρα σε θέματα ωραρίου του προσωπικού . Για αυτό και η διοίκηση με μπαγαπόντικο τρόπο όπως ενημερωθήκαμε και   στο συμβούλιο της ΟΜΕ που ακολουθησε, έθεσε το θέμα σε άσχετη συνάντηση . Παρών στην συνάντηση αυτή όπως αναφέρθηκε ήταν και ο επικεφαλής του ΣΥΝΕΝΑ που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα συμβάντα στο συμβούλιο της ομοσπονδίας  . ΒΕΒΑΙΑ ο υπογράφων επαναστάτης πρόεδρος της “συναδελφικής” αλληλεγγύης δήλωσε στο συμβούλιο της ΠΕΤ ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι ο επικεφαλής του ΣΥΝΕΝΑ μάλλον δεν ήταν καν εκεί .(και φυσικά διαψεύστηκε μια εβδομάδα αργότερα ).

Δεύτερη σημαντική λεπτομέρεια , την ανάθεση της ευθύνης της ΟΜΕ στα θέματα ωραρίου την έχει ΦΥΣΙΚΑ ψηφίσει και η “συναδελφική” αλληλεγγύη. Και ο υπογράφων των επαναστατικών ανακοινώσεων ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ . Αλλά πως θα κερδηθούν οι εντυπώσεις ;

Στο θέμα της ασφάλειας αναλυτικά συζητήθηκαν τα συμβάντα του καλοκαιριού με τις σκάλες και τα αυτοκίνητα (Αρκαδία, Λακωνία , Αχαΐα κ.α) .

Άρα το να θέτει κάποιος συζήτηση ενός πράγματος που πριν από λεπτά μόλις τέθηκε , τι άλλο σκοπό έχει φυσικά από τις εντυπώσεις .

Στην ψήφιση για αν συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας η θέση της Ακομμάτιστης Ενότητας ήταν και είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ειδική συνάντηση όπου θα μιλήσουν ειδικοί . Πραγματογνώμονες από ασφαλιστικές , ο νομικός της ΠΕΤ ΟΤΕ , μηχανολόγοι μηχανικοί και άλλοι .

Το να τεθεί το πρόβλημα της ασφάλειας έχει τεθεί και το ξέρει μέχρι και ο τελευταίος τεχνικός στην πιο απόμακρη κομβική . Τι καινούργιο σημαντικό που οι ειδικοί που αναφέραμε δεν μπορούν να προσφέρουν , μπορεί να το προσφέρει ένα συνάδελφος πληροφορηκάριος η ο επαναστάτης γυμναστής ;

Μην ξεχνάμε και ότι πολλά θέματα ασφάλειας ήρθαν στην ζωή μας πρόσφατα .

Ποιος ήταν γραμματεύς υγιεινής και ασφάλειας όταν  ξεκίνησε η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ και πρωτοήρθαν  στην ζωή μας οι καινούργιες σκάλες , όταν έγιναν πλέον πραγματικότητα τα μονομελή συνεργεία ;

Φυσικά ο επαναστάτης γυμναστής  . Άρα ότι ήταν να μας προσφέρει μας το πρόσφερε και τότε .

Και όταν ο εκπρόσωπος μας προσπάθησε να εκφράσει την άποψη για τις  συναντήσεις με ειδικούς  στο συμβούλιο , συνέβη ένα καινούργιο φαινόμενο . Οι επαναστάτες των ανακοινώσεων τεχνηέντως δεν άφησαν να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και η ψήφος , πλέον έχουμε και bullying στο συμβούλιο, αν κάποιος εκφράζει άποψη διαφορετική από τους ψευτοεπαναστατες .Ακόμα ένα δείγμα ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ

Και χρησιμοποιούμε τον ίσως σκληρό ορο συνάδελφοι του ψευτοεπαναστατη  , γιατί για να επαναστατήσεις , για να ορθώσεις ανάστημα στην καταπίεση πρέπει πρώτα να την βιώσεις , όπως την βιώνουμε κάθε μέρα συνάδελφε  . Οι φωτογραφίες και οι διηγήσεις δεν φτάνουν αγαπητοί συνάδελφοι που υπογραφείτε τις τελευταίες μάχιμες ανακοινώσεις , της “συναδελφικής” αλληλεγγύης δεν αρκούν . Από το facebook και τα σαητ μόνο, επανάσταση δεν γίνεται .

Μας αναφέρετε ως μέρος της πλειοψηφίας . Συμφωνούμε απόλυτα . Αλλά πλειοψηφία θεωρούμε τους φιλότιμους οτετζηδες που κάθε μέρα βιώνουμε την πίεση του αξιολογιου , των πωλήσεων , των δεικτών , της επικινδυνότητας .

Η μειοψηφία  που μόνη της επιθυμία είναι η εξουσία με κάθε κόστος , η ασίγαστη επιθυμία να είναι οι μόνοι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος , που προτιμούν να είναι πρώτοι στην καμένη γη παρά να συμμετέχουν στο κοινό αγώνα με σκοπό το καλό όλων μας δεν θα μας βρει ποτέ μαζί τους .

Υ.Γ το να ειρωνεύεστε και να μειώνετε το συνδικαλιστικό μας όργανο μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και μάλιστα αποκαλώντας το ,εκδοτικό οίκο ανακοινώσεων και μόνο , φυσικά μέσα από μια ανακοίνωση, μόνο απογοήτευση για την ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ μπορεί να φέρει  .

Όπως λέει και το τραγούδι

ο λύκος για το ΤΣΙΡΚΟ δεν δουλεύει

Τα απανταχού μέλη της Ακομμάτιστης Ενότητας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s