SENIOR και αλλα παραμυθια

cropped-output_9aqsiw1.gif

 

SENIOR και αλλα παραμυθια

ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣΟΧΙ

ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ —- ΟΧΙ

Συνάδελφε/ισα τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πάρα πολλά που τα έχουμε αναλύσει σε πρότερες ανακοινώσεις , μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και στους χώρους δουλειάς μας .

Έχουμε εξηγήσει την αιτία όλων αυτών μέσα από την προσμετρησιμοτητα και την στρατηγική του μακντοναλτισμου .

Όμως πλέον μέσα στους χώρους εργασίας μας ήρθε ένα καινούργιο φαινόμενο της εργοδοσίας , εργαλείο των νεομανατζερ εδώ και χρόνια σε άλλες εταιρίες .

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ .Ήρθε σιγά σιγά και πλέον έχει διατυπωθεί περίτρανά και μέσα από τα job families .

Εν συντομία ας τα πάρουμε από την αρχή . Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνίων Ελλάδος από τα σπάργανα του καλλιεργούσε την νοοτροπία της οικογένειας , της ενότητας μεταξύ των υπαλλήλων του . Δεν εννοούμε ότι όλα ήταν ρόδινα και παραδεισένια αλλά ακόμα και οι οτεσκλαβιτες του 06 , του 08 ακόμα ακόμα και του 13 γαλουχήθηκαν επι το πλείστων με έννοιες όπως αλληλοβοήθεια , επαγγελματισμός , φιλότιμο και το πόσο σημαντικός είναι ο/η συνάδελφος .

Βλέπουμε ακόμα και από τις δομές , όπως τα πολιτιστικά κέντρα , οι πολιτιστικές ενώσεις , τα συνδικαλιστικά όργανα , οι παρατάξεις  μέσα σε όλα τα αρνητικά τους και ιδιαίτερα για τις παρατάξεις (βάζοντας φυσικά και την δική μας μέσα) είναι πολλά , έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενωτικού κλίματος .

ΟΜΩΣ αυτό είναι ενάντια στα θέλω των νεομανατζερ . Εξου και οι προσπάθεια μηδενισμού π.χ των συνδικάτων και των παρατάξεων και εκ των έσω με «λαγούς» .

Οι νεομανατζερ θελουν ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !!!!! Να τρέχεις ΜΟΝΟΣ , ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ένα κομμάτι του φαινομένου είναι το ξερίζωμα των εννοιών που αναφέραμε και η εγκαθίδρυση της εταιρικής κουλτούρας . Το πόσο η εταιρία (οι νεομανατζερ δηλαδή  γιατί η εταιρία είμαστε όλοι μαζί , και οι πελάτες )  σου παρέχει ένα εξαίσιο περιβάλλον να αναπτυχθείς (ΕΝΙΚΟΣ) , με αφίσες χαρούμενων νέων παιδιών με χαρούμενα σχέδια κλπ . Θυμήσου συνάδελφε πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες αφίσα με πληθυντικό αριθμό όταν αναφέρεται σε ανάπτυξη η ευκαιρίες . Είναι για ΣΕΝΑ τον μοναδικό , τον εκλεκτό .

Μαζί και τα δωράκια , μπλουζάκια κούπες , (θυμάστε το θερμός του 48/24 που σε όλα τα ττλπ ήταν το ανέκδοτο , τι χρειάζεται το διάλλειμα,  καφέ πίνεις στο θερμός καθώς οδηγείς ) όλα με εταιρική χροιά .

Και πλέον το τελευταίο χτύπημα ήρθε με τα job families και τους ατομικούς στόχους . Πλέον είναι διατυπωμένο ότι ο καθένας πρέπει να είναι για την πάρτη του . Αν φταίει κάτι και το τμήμα δεν πάει καλά φταίει ο τάδε συνάδελφος όχι η έλλειψη πόρων η σχεδιασμού .Σε πολλούς χώρους εργασίας πλέον γράφονται στον πίνακα οι συνάδελφοι που πχ μιλάνε λίγο παραπάνω στον συνάδελφο για να τον βοηθήσουν,  βλέπε SOC  . Αρά στην βαθμολογία δεν φταίει ο προϊστάμενος η η έλλειψη οργάνωσης η το αλαλούμ που επικρατεί . Φταίει ο διπλανός άρα δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτόν αλλά πρέπει να τον κατηγορήσεις .

Βγήκαν και οι senior και σε κάθε τμήμα έχουμε έριδα , διάλυση   κάθε εννοίας ομαδικότητας , τώρα η ΟΜΑΔΑ που μας είχαν ζαλίσει οι νεομανατζερ πάει , καλά 40 . Τώρα ο Σώζων εαυτόν σωθειτο .

Και σε κάθε διατύπωση τα job families τι σου λένε,  ότι μπορείς να τα καταφέρεις , αν το θες αρκετά , αν προσπαθήσεις αρκετά . Αν θυσιάσεις εργατοώρες , την υγεία σου , τους συνάδελφους σου τον ανθρωπισμό σου . Και αν δεν τα καταφέρεις ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ που δεν το ήθελες αρκετά , που δεν πάλεψες αρκετά , που δεν ρουφιάνεψες που  δεν θυσίασες αρκετές ώρες από το σπίτι σου ,από τα παιδιά σου, από την ψυχική σου γαληνή .

Και φυσικά όλα αυτά ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ . Αυτοί που απολύονται ,πιέζονται είναι γιατί δεν ήταν καλοί όσο εσύ , δεν είχαν εταιρική νοοτροπία, δεν το ήθελαν αρκετά .

Ο συνάδελφος δεν είναι μέλος της ομάδα σου , είναι αντίπαλος , αντίπαλος για μια υπερωρία για μια διατακτική των 5 ευρώ για ένα stand by , για την θέση του senior που δεν δίνει τίποτα χειροπιαστό αλλά υπόσχεται πολλά . Και η υπόσχεση έχει μεγαλύτερη δύναμη από το χειροπιαστό και φυσικά δεν κοστίζει και τίποτα , γιατί δεν είναι εγγυημένη , είναι ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΑΡΚΕΤΑ .

Η ενότητα , η διεκδίκηση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και οι σωστές αμοιβές , οι πυλώνες του συνδικαλισμού δεν συνάδουν με την εταιρική κουλτούρα .

Συνάδελφε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η > ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η

Συναδελφικά , ακομμάτιστα αγωνιστικά δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι .

Τιμούμε την εργασία μας , διάγουμε με επαγγελματισμό ,φιλότιμο και συναδελφικότητα την καθημερινότητα μας στην εργασία μας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ μας

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s