ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η μέρα της μαρμοτας

Η μέρα  της μαρμοτας

Συνάδελφε αν περιμένεις διαβάζοντας αυτό το κείμενο βαρύγδουπες ατάκες εντυπωσιασμού που στόχο έχουν να σου υποκλέψουν την ψήφο σου η να την στερήσουν από κάποια παράταξη σταματά να διαβάζεις .

Αν και βλέποντας ότι είναι κείμενο της παράταξης μας ξέρεις ότι θα διαβάσεις αλήθειες ,όπως ξέρεις ότι όταν μιλάμε μαζί είτε σε τμήμα είτε σε γενική συνέλευση, παράσταση τσίρκου δεν θα παρακολουθήσεις .

Στον κινηματογράφο , στην λογοτεχνία και στην τηλεόραση υπάρχει μια κατηγορία έργων που έχει ως βασική ιδέα ότι ο/η ήρωας παγιδεύεται σε μια κατάσταση όπου ζει την ίδια κατάσταση σε επανάληψη , δηλαδή ζει μια μέρα και όταν ξυπνά την επόμενη μέρα βρίσκεται στην ίδια μέρα σε μια επανάληψη χωρίς τέλος  .

Δυστυχώς στην καθημερινότητα μας ζούμε αυτό το σενάριο εδώ και χρονιά .Ήρθε πάλι φέτος ο καιρός της διαδικασίας της αξιολόγησης .

Ας μιλήσουμε για  το αξιολόγιο η καλύτερα ας το πούμε με το αληθινό του όνομα- απαξιολόγιο .Μια διαδικασία που χρησιμεύει καθημερινά μόνο ως όπλο πίεσης και εκφοβισμού για τον κάθε συνάδελφο .Στόχος η  κακοποίηση  του φιλότιμου , της παραγωγικότητας , της προσωπικότητας των συναδέλφων . Είναι βέβαιο πλέον με την προσθήκη των ατομικών στόχων ότι σκοπός είναι η εξόντωση του φιλότιμου οτετζη .Πάει η έννοια της συναδελφικότητας που χρόνια είναι στο dna του οτετζη , πάει και η έννοια που μας έχουν ζαλίσει οι νεομανατζερ της ομάδας.

Ο σώζων εαυτόν σωθητο και στην πραγματικότητα ούτε καν αυτό , διότι και τους αυθαίρετους στόχους αν καταφέρει κάποιος συνάδελφος δεν αλλάζει τίποτα . Όπως δεν άλλαξε τίποτα για τα καταστήματα που έκλεισαν , άσχετα αν έπιαναν τους στόχους , όπως δεν αλλάζει τίποτα για τους συναδέλφους που δεν δείχνουν απόλυτη υποτέλεια στον εκάστοτε «επιλοχία» που με το μαστίγιο δίνει το ρυθμό για να τραβάμε το κουπί στην γαλέρα .

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε  αμφιθυμικές καταστάσεις  , οι παραλογές αποφάσεις διαδέχονται  η μια την άλλη και η πρώτη γραμμή βγάζει το φίδι από την τρύπα αλλά  ταυτόχρονα φταίει  για τα πάντα .

Οι φιλότιμοι επαγγελματίες εργαζόμενοι είναι οι φταίχτες και άλλοι είναι οι επιτυχημένοι .

Το φιλότιμο , η επαγγελματικότητα και η θέληση το έχουμε πει και το λέμε και θα το λέμε συνέχεια δεν μπορεί να βαθμολογηθεί και ξέρουμε έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός των βαθμολογητών .Απλά ενισχύεται η ψευδαίσθηση της εξουσίας και στόχος που σιγά σιγά επιτυγχάνεται είναι να μετατραπεί το φιλότιμο σε ανάγκη που είναι αποτέλεσμα του φόβου .

Αυτά συνάδελφε τα περιγράψαμε το 2015 , και κάθε χρόνο η διαδικασία , το παράλογο αυτής επαναλαμβάνεται όπως και φέτος. Στον δρόμο ήρθαν και τα job families  

 Πλέον είναι διατυπωμένο ότι ο καθένας πρέπει να είναι για την πάρτη του . Αν φταίει κάτι και το τμήμα δεν πάει καλά φταίει ο τάδε συνάδελφος όχι η έλλειψη πόρων η σχεδιασμού .Σε πολλούς χώρους εργασίας πλέον γράφονται στον πίνακα οι συνάδελφοι που πχ μιλάνε λίγο παραπάνω στον συνάδελφο για να τον βοηθήσουν,  βλέπε SOC  . Αρά στην βαθμολογία δεν φταίει ο προϊστάμενος η η έλλειψη οργάνωσης η το αλαλούμ που επικρατεί . Φταίει ο διπλανός άρα δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτόν αλλά πρέπει να τον κατηγορήσεις .

Και σε κάθε διατύπωση τα job families τι σου λένε,  ότι μπορείς να τα καταφέρεις , αν το θες αρκετά , αν προσπαθήσεις αρκετά . Αν θυσιάσεις εργατοώρες , την υγεία σου , τους συνάδελφους σου τον ανθρωπισμό σου . Και αν δεν τα καταφέρεις ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ που δεν το ήθελες αρκετά , που δεν πάλεψες αρκετά , που δεν ρουφιάνεψες που  δεν θυσίασες αρκετές ώρες από το σπίτι σου ,από τα παιδιά σου, από την ψυχική σου γαληνή .

Και φυσικά όλα αυτά ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ . Αυτοί που απολύονται ,πιέζονται είναι γιατί δεν ήταν καλοί όσο εσύ , δεν είχαν εταιρική νοοτροπία, δεν το ήθελαν αρκετά .

Ο συνάδελφος δεν είναι μέλος της ομάδα σου , είναι αντίπαλος , αντίπαλος για μια υπερωρία για μια διατακτική των 5 ευρώ για ένα stand by , για την θέση του senior που δεν δίνει τίποτα χειροπιαστό αλλά υπόσχεται πολλά . Και η υπόσχεση έχει μεγαλύτερη δύναμη από το χειροπιαστό και φυσικά δεν κοστίζει και τίποτα , γιατί δεν είναι εγγυημένη , είναι ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΑΡΚΕΤΑ .

Και αυτά συνάδελφε θα σου θυμίζουν κάτι γιατί τα λέμε 2 χρόνια τώρα .

Όπως χρόνια και χρόνια λέμε ότι  Η ενότητα , η διεκδίκηση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και οι σωστές αμοιβές , που είναι οι πυλώνες του συνδικαλισμού δεν συνάδουν με την εταιρική κουλτούρα .

Όπως δεν συνάδουν και με διάφορους επαναστάτες σταυροφόρους που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κερδίσουν κάνα σταυρό , γιατί συνάδελφε για τους τσε γκεβαρα του πληκτρολογίου αυτό είμαστε , σταυροί .

Και τον επόμενο καιρό θα προστεθούν και άλλα προβλήματα . Η τηλεργασία που ήρθε τόσο απότομα στην καθημερινότητά μας με το φαινόμενο της πανδημίας , ήρθε για να μείνει . Και πέρα από τα όποια θετικά μπορεί να βλέπει ο καθένας μας ελλοχεύει και κίνδυνους .

Στην παρούσα φάση όπου ήταν διαδικασία ανάγκης όλοι οι συνάδελφοι ανταποκριθήκαν και όπως σε κάθε κατάσταση ήταν υπερ του δέοντος επαγγελματίες .

Στην επερχόμενη όμως πραγματικότητα αν μονιμοποιηθεί ως κατάσταση πρέπει να τεθούν όρια .

 • Η τηλεργασία δεν είναι κατάλληλη για όλα τα άτομα. Υπάρχει πιθανή δυσφορία και κίνδυνος αδυναμίας προσαρμογής των εργαζομένων σε εταιρείες που αποφασίζουν ότι θα εκτελέσουν προγράμματα τηλεργασίας. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε τηλε- εργασιακό περιβάλλον αρα οι συναδελφοι τίθενται σε δυσμένεια ενώ κανονικά αποδίδουν μια χαρά στην εργασία τους υπό κανονικές συνθήκες
 • Υπάρχει έλλειψη τεχνολογίας. Αρκετά σπίτια δεν είναι εξοπλισμένα για να υποστηρίξουν περιβάλλον τηλεργασίας ή οι τρέχουσες τηλεπικοινωνίες δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση τέτοιας εργασίας. Σημαντικό είναι επίσης η ύπαρξη άνεσης χώρου για εργασία και ο διαχωρισμός τους από τον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού ,κάθε σπίτι δεν είναι ιδανικό για τηλεργασία .Το να ενισχύεις την ταχύτητα στην οικιακή σύνδεση του συνάδελφου δεν είναι παροχή
 • Η εταιρική οργάνωση. Η οργάνωση και η κουλτούρα ισως να είναι έτοιμη προς το παρόν να προσαρμοστεί στην ευελιξία της τηλεργασίας, αφού και οι ίδιοι οι προϊστάμενοι δεν έχουν τις γνώσεις της εξ’ αποστάσεως διοίκησης των τηλεργαζομένων. Καθώς οι τηλεργαζόμενοι ανεξαρτοποιούνται ολοένα και περισσότερο από την επιχείρηση από άποψη χώρου και χρόνου εργασίας, περιορίζονται οι δυνατότητες επηρεασμού της οργάνωσης της εργασίας (εργασιακός χώρος, εργασιακό περιβάλλον και ώρες εργασίας) μέσω κανονισμών και συστάσεων. Και για αυτό εχουμε τα τραγελαφικά περιστατικά από συγκεκριμένους νεομανατζερ . Κάποιοι δεν ασκούν σωστή διαχείριση προσωπικού δια ζώσης θα το καταφέρουν εξ αποστάσεως ;
 • v Η πιθανή σύγχυση των τηλεργαζομένων που αφορά την κατανομή του χρόνου τους σε χρόνο ‘εργασίας’ και ‘μη εργασίας’. Υπάρχει ο κίνδυνος εργασιομανίας και άλλων τυπικά μη εργάσιμων χρονικών περιόδων .Αλλά και πίεσης αρά καταστρατήγησης του ωραρίου
 • Σημειώνονται συχνά απώλειες παραγωγικότητας λόγω τεχνικών βλαβών (π.χ. προβλήματα με τον υπολογιστή μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια υλικού και πληροφοριών). Επίσης η επιθεώρηση των μηχανημάτων στο σπίτι από κάποιον ειδικό δεν είναι συχνό φαινόμενο. Φαινόμενο στο οποίο την ευθηνή την επωμίζεται ο συνάδελφος

Η επιθεώρηση της εργασίας, όταν γίνεται, δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις γιατί μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση στην προσωπική ζωή. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η επιχείρηση παραχωρεί τον απαραίτητο εξοπλισμό στον τηλεργαζόμενο και του καλύπτει με προκαθορισμένες περιοδικές αμοιβές μέρος των λειτουργικών δαπανών, ανακύπτουν ζητήματα ως προς το οικογενειακό άσυλο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις περιπτώσεις που απαιτούνται έλεγχοι και επιθεωρήσεις των συνθηκών εργασίας και του τρόπου χρήσης του εξοπλισμού.

Οι επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή όταν υπάρχει σύγχυση μεταξύ οικογένειας και εργασίας.

Η παραμέληση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας. Αν και όταν η τηλεργασία εκτελείται από μισθωτό ισχύουν κατά κανόνα χωρίς περιορισμούς, τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας και οι κανονισμοί πρόληψης ατυχημάτων των υπηρεσιών επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, ωστόσο κατά την τηλεργασία από το σπίτι μπορούν να προκύψουν κίνδυνοι.

Η μείωση της δυνατότητας κοινωνικής έκφρασης και συλλογικής εκπροσώπησης που μπορεί να οδηγήσει σε εργασιακή πόλωση.

 Ειδικά στην τηλεργασία στο σπίτι, μεταφέρεται μέρος του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης στον εργαζόμενο, καθώς δεσμεύεται ένα τμήμα της κατοικίας του ( χωρίς απαραίτητα να πληρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις πυρασφάλεια, εργονομική διευθέτηση εξοπλισμών, καταλληλόλητα φωτισμού ) για εργασιακούς σκοπούς και επιβαρύνεται με το επιπλέον κόστος ηλεκτροδότησης, τηλεφώνων, υδροδότησης.

Τέλος, μιλώντας για αρνητικές επιπτώσεις δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τους κινδύνους για την ιδιωτική ζωή των εργαζομένων. Κάποιος όχι τόσο καλά εκπαιδευμένος τηλεργαζόμενος που εργάζεται αποκλειστικά στο σπίτι και του έχει δώσει όλο τον εξοπλισμό εταιρεία, δε μπορεί να είναι σίγουρος αν τον παρακολουθούν. Σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία ίσως να μας οδηγεί σε ένα σύστημα που ο εργοδότης θα μπορεί χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές που του παρέχουν οι υπολογιστές και οι τηλεπικοινωνίες να επιτύχει την τέλεια παρακολούθηση.

Στην αρχή του κειμένου αναφερθήκαμε στον/ην ήρωα της ιστορίας που είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ . Το τελευταίο που θέλει κάθε νεομανατζερ είναι ενωμένους εργαζομένους που διεκδικούν το δίκιο τους .  Αυτό που θέλουν είναι αποδυναμωμένα σωματεία που οι εκπρόσωποι τους τρώγονται μεταξύ τους και εργαζομένους που διαγράφονται η απορρίπτουν την έννοιά του συνδικαλισμού . Συνάδελφε ο συνδικαλισμός με τα όποια αρνητικά του είναι δημιουργήθηκε από τους εργαζομένους για τους εργαζομένους . Συμμετέχοντας τον βελτιώνουμε . Απαξιώνοντας τον καλό κάνουμε μόνο στα bonus των νεομανατζερ .

Συνάδελφε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η > ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η

Συναδελφικά , ακομμάτιστα αγωνιστικά δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι .

Τιμούμε την εργασία μας , διάγουμε με επαγγελματισμό ,φιλότιμο και συναδελφικότητα την καθημερινότητα μας στην εργασία μας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ μας

Όπως λέει και το τραγούδι

ο λύκος για το ΤΣΙΡΚΟ δεν δουλεύει

Τα απανταχού μέλη της Ακομμάτιστης Ενότητας

Αρχική μας θέση στα δυο μείζονα θέματα του συμβουλίου της ΠΕΤ ΟΤΕ που πραγματοποιηθηκε στις 26/05/2020

έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια , ότι δημοσιοποιούμε τις τοποθετήσεις μας σε κάθε έκφανση δημόσιας τοποθέτησης . Σε λίγο καιρό θα σηκώσουμε και video . Δεν θα δείτε φαινόμενα , άλλα να λέμε εδώ και άλλα εκεί . Σήμερα ποσταρουμε την αρχική μας θέση στα δυο μείζονα θέματα του συμβουλίου της ΠΕΤ ΟΤΕ που πραγματοποιηθηκε στις 26/05/2020

 

26/05/2020

Στο θεμα του bonus πριν καν ανακοινωθεί εμείς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις ενημερώσεις αλλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις λέγαμε «Ας μην μένουμε ούτε στα σκληρά λόγια κάποιων που δεν έχουν ιδέα από την καθημερινότητα μας αλλά και ούτε σε αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε , η ότι πρέπει να είμαστε ήρωες γιατί από την εξύμνηση του ηρωισμού μέχρι την κατηγορία της δειλίας, η απόσταση είναι πολύ μικρή. Δεν είμαστε ήρωες , είμαστε εργαζόμενοι που τίμια , με φιλότιμο και επαγγελματισμό παράγουμε το έργο μας όχι μόνο τώρα που κάποιοι μας θυμήθηκαν αλλά 365 μέρες το χρόνο 366 τα δίσεκτα έτη .Δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε την υγεία μας η την υγεία των συνανθρώπων μας ,αρκεί να τηρήσουμε την προστασία μας και να κάνουμε την δουλειά μας .Αν το κάνει αυτό ο καθένας μας , όχι μόνο στο δικό μας επάγγελμα, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο .» Και είδαμε ότι συνάδελφοι που υπερέβαλαν εαυτό αλλά μίλησαν  ζητώντας τα αυτονόητα δεν ήταν ήρωες , συνάδελφοι που είχαν απεργήσει δεν ήταν ήρωες και γενικά ανάλογα με το κριτήριο του κάθε προϊστάμενου .Η Ακομμάτιστη ενότητα ΔΕΝ συνομίλησε με την διοίκηση για το BONUS . Σαν παράταξη απορρίπτουμε την έννοια συν διοίκησης , είναι μια ψευδαίσθηση . Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, ΜΕΣΑ από τα συνδικαλιστικά όργανα και διαδικασίες συμμετέχουμε στις διεκδικήσεις για ΟΛΟΥΣ μας και όχι μόνο για αυτούς που ανήκουν στην παράταξη μας .

Το φαινόμενο που βιώνουμε είναι απαράδεκτο και πρέπει η ομοσπονδία να πιέσει για να αρθούν οι απαράδεκτες κινήσεις των εκάστοτε προϊστάμενων . Εννοείται πρέπει εμείς να ξεκινήσουμε αλλά οι συνάδελφοι που είναι στην πρώτη γραμμή ανήκουν και σε αλλά πρωτοβάθμια όπως η εετε , ο πασε η εμηετ που οι μηχανικοί συνέχισαν στα τσεδυ αλλά και στα ττλπ να δούλευαν κανονικά και όχι εξ αποστάσεως αρά μιλάμε για θέμα συνολικό

Η ομοσπονδία έβγαλε την προηγουμένη εβδομάδα ανακοίνωση ίσως καθυστερημένα αλλά και ενώ είναι ένα πρώτο βήμα ίσως πρέπει να είναι πιο ενεργές οι δράσεις της

Η τηλεργασία είναι πλέον μια πραγματικότητα μέχρι και εμείς με τηλεδιάσκεψη μιλάμε .

Και για τους χιλιάδες εργαζομένους του οργανισμού κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή . Κάποιους τους βολεύει , κάποιους όχι , για κάποιους είναι κάτι που θα τους άρει δικαιώματα και κεκτημένα αν τους επιβληθεί και σε άλλους θα λύσει τα χεριά

 

Η τηλεργασία έχει οικειοθελή χαρακτήρα για τους ενδιαφερόμενους, εργαζόμενο και εργοδότη. Για την έκτακτη αυτή περίοδο, η επιλογή της οργάνωσης συστήματος τηλεργασίας χάνει τον οικειοθελή της χαρακτήρα και εντάσσεται στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη. Ο εργαζόμενος οφείλει να δεχτεί την προσωρινή μεταβολή του τόπου παροχής της εργασίας του για όσο διάστημα ισχύσουν τα έκτακτα μέτρα. Τα θετικά τα έχει αναλύσει η επιχείρηση για αυτό και κάνει χρήση της τηλεργασίας . Εμάς ο σκοπός μας είναι η προστασία όλων μας αρά ας μιλήσουμε για τα αρνητικά

Τα μειονεκτήματα είναι :

 • Η τηλεργασία δεν είναι κατάλληλη για όλα τα άτομα. Υπάρχει πιθανή δυσφορία και κίνδυνος αδυναμίας προσαρμογής των εργαζομένων σε εταιρείες που αποφασίζουν ότι θα εκτελέσουν προγράμματα τηλεργασίας. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε τηλε- εργασιακό περιβάλλον αρα οι συναδελφοι τίθενται σε δυσμένεια ενώ κανονικά αποδίδουν μια χαρά στην εργασία τους υπό κανονικές συνθήκες
 • Υπάρχει έλλειψη τεχνολογίας. Αρκετά σπίτια δεν είναι εξοπλισμένα για να υποστηρίξουν περιβάλλον τηλεργασίας ή οι τρέχουσες τηλεπικοινωνίες δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση τέτοιας εργασίας. Σημαντικό είναι επίσης η ύπαρξη άνεσης χώρου για εργασία και ο διαχωρισμός τους από τον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού ,κάθε σπίτι δεν είναι ιδανικό για τηλεργασία .
 • Η εταιρική οργάνωση. Η οργάνωση και η κουλτούρα ισως να είναι έτοιμη προς το παρόν να προσαρμοστεί στην ευελιξία της τηλεργασίας, αφού και οι ίδιοι οι προϊστάμενοι δεν έχουν τις γνώσεις της εξ’ αποστάσεως διοίκησης των τηλεργαζομένων. Καθώς οι τηλεργαζόμενοι ανεξαρτοποιούνται ολοένα και περισσότερο από την επιχείρηση από άποψη χώρου και χρόνου εργασίας, περιορίζονται οι δυνατότητες επηρεασμού της οργάνωσης της εργασίας (εργασιακός χώρος, εργασιακό περιβάλλον και ώρες εργασίας) μέσω κανονισμών και συστάσεων. Και για αυτό εχουμε τα τραγελαφικά περιστατικά από συγκεκριμένους νεομανατζερ . Κάποιοι δεν ασκούν σωστή διαχείριση προσωπικού δια ζώσης θα το καταφέρουν εξ αποστάσεως ;
 • v Η πιθανή σύγχυση των τηλεργαζομένων που αφορά την κατανομή του χρόνου τους σε χρόνο ‘εργασίας’ και ‘μη εργασίας’. Υπάρχει ο κίνδυνος εργασιομανίας και άλλων τυπικά μη εργάσιμων χρονικών περιόδων .Αλλά και πίεσης αρά καταστρατήγησης του ωραρίου
 • Ο τηλεργαζόμενος αδυνατεί να συμμετάσχει σε συνδικαλιστικές, κοινωνικές, εργασιακές δραστηριότητες.
 • Σημειώνονται συχνά απώλειες παραγωγικότητας λόγω τεχνικών βλαβών (π.χ. προβλήματα με τον υπολογιστή μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια υλικού και πληροφοριών). Επίσης η επιθεώρηση των μηχανημάτων στο σπίτι από κάποιον ειδικό δεν είναι συχνό φαινόμενο. Φαινόμενο στο οποίο την ευθηνή την επωμίζεται ο συνάδελφος

Η επιθεώρηση της εργασίας, όταν γίνεται, δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις γιατί μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση στην προσωπική ζωή. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η επιχείρηση παραχωρεί τον απαραίτητο εξοπλισμό στον τηλεργαζόμενο και του καλύπτει με προκαθορισμένες περιοδικές αμοιβές μέρος των λειτουργικών δαπανών, ανακύπτουν ζητήματα ως προς το οικογενειακό άσυλο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις περιπτώσεις που απαιτούνται έλεγχοι και επιθεωρήσεις των συνθηκών εργασίας και του τρόπου χρήσης του εξοπλισμού.

 • Οι επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή όταν υπάρχει σύγχυση μεταξύ οικογένειας και εργασίας.
 • Η παραμέληση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας. Αν και όταν η τηλεργασία εκτελείται από μισθωτό ισχύουν κατά κανόνα χωρίς περιορισμούς, τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας και οι κανονισμοί πρόληψης ατυχημάτων των υπηρεσιών επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, ωστόσο κατά την τηλεργασία από το σπίτι μπορούν να προκύψουν κίνδυνοι.
 • Η μείωση της δυνατότητας κοινωνικής έκφρασης και συλλογικής εκπροσώπησης που μπορεί να οδηγήσει σε εργασιακή πόλωση.

 

 • Η ασάφεια που υπάρχει ακόμα στους κανόνες κοινωνικής ασφάλισης και άλλων θεσμικών όρων. Η τηλεργασία και ιδιαίτερα η τηλεργασία στο σπίτι συνδέεται με την εξατομίκευση των συμβάσεων εργασίας και την ένταση της εκμετάλλευσης του εργαζομένου καθώς και σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάζονται με τη μερική απασχόληση, την αμοιβή με το κομμάτι και τη μη λήψη μέτρων υγιεινής για την προστασία του εργαζομένου. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, η τηλεργασία αποτελεί μέθοδο για την μετατροπή της μισθωτής απασχόλησης σε αυτοαπασχόληση με συνέπεια την ένταση της ανασφάλειας του τηλεργαζόμενου. ,
 • Οι τηλεργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες σχετικά με την ενημέρωση και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους εξέλιξης, την πρόσβαση στην κατάρτιση. Επίσης ο τηλεργαζόμενος χάνει κάθε επαφή με τις προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης που προσφέρει η εταιρεία π.χ. προαγωγές.

 

 • Ειδικά στην τηλεργασία στο σπίτι, μεταφέρεται μέρος του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης στον εργαζόμενο, καθώς δεσμεύεται ένα τμήμα της κατοικίας του ( χωρίς απαραίτητα να πληρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις πυρασφάλεια, εργονομική διευθέτηση εξοπλισμών, καταλληλόλητα φωτισμού ) για εργασιακούς σκοπούς και επιβαρύνεται με το επιπλέον κόστος ηλεκτροδότησης, τηλεφώνων, υδροδότησης.
 • Σαν άλλος λόγος μείωσης των θέσεων εργασίας προβάλλεται η ανάγκη για λιγότερα υποκαταστήματα κάθε λογής μεγάλων επιχειρήσεων. Οι τράπεζες ή οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν ένα γραφείο εξυπηρέτησης κοινού σε κάθε προάστιο ασκούν ήδη μεγάλες πιέσεις να περιορίσουν τη φυσική παρουσία τους, αντικαθιστώντας τα γραφεία και το προσωπικό τους με αυτόματα μηχανήματα που θα χειρίζονται εξ’ αποστάσεως όλο και λιγότεροι άνθρωποι. Είναι απλώς ζήτημα χρόνου πότε τέτοιες μορφές οργάνωσης και λειτουργίας θα γίνουν και στην Ελλάδα τόσο δημοφιλείς όσο και στο εξωτερικό.
 • Τέλος, μιλώντας για αρνητικές επιπτώσεις δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τους κινδύνους για την ιδιωτική ζωή των εργαζομένων. Κάποιος όχι τόσο καλά εκπαιδευμένος τηλεργαζόμενος που εργάζεται αποκλειστικά στο σπίτι και του έχει δώσει όλο τον εξοπλισμό εταιρεία, δε μπορεί να είναι σίγουρος αν τον παρακολουθούν. Σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία ίσως να μας οδηγεί σε ένα σύστημα που ο εργοδότης θα μπορεί χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές που του παρέχουν οι υπολογιστές και οι τηλεπικοινωνίες να επιτύχει την τέλεια παρακολούθηση.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ

Μέρα ιστορίας η σημερινή , και με όλα αυτά που βιώνουμε άκρως επίκαιρη .Ο Γκάντι είχε πει ότι υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που κάνουν την δουλειά και εκείνοι που παίρνουν τα εύσημα . Να προσπαθούμε να ανήκουμε στην πρώτη ομάδα. Υπάρχει πολύ λιγότερος ανταγωνισμός. Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται, αλλά όχι εξίσου. Όσοι ονειρεύονται το βράδυ στις σκονισμένες εσοχές του μυαλού τους, ξυπνούν την ημέρα για να καταλάβουν ότι είναι ματαιοδοξία: αλλά οι ονειροπόλοι της ημέρας είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, γιατί μπορούν να δράσουν για τα όνειρά τους με ανοιχτά μάτια, για να τα καταστήσουν δυνατά .Και αυτό τους καταστα άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ

 

socialpolicy4.gr_

Κάποιοι συζητούν για τον αν η ημέρα της πρωτομαγιάς είναι αργία ή απεργία . Από τον Μάη του 1886 που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία με καλύτερες συνθήκες, η πρώτη Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των εργατών. Είναι συνδεδεμένη με τους εργατικούς αγώνες και αποτελεί φόρο τιμής στα πρόσωπα που χάθηκαν κατά την διάρκεια των ετών προκειμένου να αφήσουν στις επόμενες γενιές , σε μας ,παρακαταθήκη φυσιολογικές εργασιακές συνθήκες. Σήμερα, για κάποιους  δυστυχώς δεν είναι παρά μία αφορμή για αποχή από την εργασία, για χαλάρωση και ανάπαυση.

0

Φέτος βιώσαμε στην καθημερινότητα μας το ποσό τα εργασιακά μας δικαιώματα κερδίζονται και δεν χαρίζονται . Η μακροσκελής απεργία που οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις (το τι έγινε, η τεχνολογία ευτυχώς ,έδωσε σε κάθε συνάδελφο να το διαπιστώσει ο ίδιος , πέρα από τις περιγραφές των ανακοινώσεων των παρατάξεων ,τα ποστ στο facebook όπου κάποιοι έγιναν οι τσε γκεβαρα του διαδικτύου, οπου έγραφαν ότι τους βόλευε) αλλά και η παγκόσμια κρίση υγείας που ζούμε όλοι μας . Οι τεχνικοί αλλά και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα καλεστήκαμε να συνεχίσουμε και να υπερβάλλουμε εαυτόν για να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα οι τηλεπικοινωνιακές δομές της χώρας αλλά καλεστήκαμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο για την εταιρία .

Στην πανδημία αυτή βρεθήκαμε σε μια αμφιθυμική πραγματικότητα διότι καλεστήκαμε να συνεχίσουμε όπως κάθε μέρα να παράγουμε επαγγελματικά , φιλότιμα  και μάλιστα υπερ του δέοντος  το έργο μας ενώ βρεθήκαμε με ελλείψεις σε μέτρα προστασίας που καλύφθηκαν καθοδόν ( και συζητήσιμο το κατά πόσο , αφού τα δεδομένα από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας αλλάζουν καθημερινά ) και διαβάζαμε μεηλ από το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας, για συμβουλές στους συναδέλφους που δούλευαν με τηλεργασία να τρώνε στικς καρότου . Οι συνάδελφοι στις επιτροπές υγείας έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και καταβάλλουν μια ιδιαίτερα δύσκολη προσπάθεια να ενημερώσουν αλλά και να ενημερώνονται για τα κενά .Η διοίκηση ακολουθώντας την πρότερη δήλωση του προέδρου ανακοίνωσε την καταβολή ενός bonus για όλους τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής που υπερεβαλαν εαυτό . Και εδώ λάβαμε ανακοινώσεις  που οι παρατάξεις μετέφραζαν όπως τους βολεύει το γεγονός αυτό .

Μάλιστα η συναδελφική αλληλεγγύη λίγο πολύ  ανέλαβε την πατρότητα της κίνησης αυτής . Και κατηγόρησε επανειλημμένως άλλες παρατάξεις για απουσία και για παραγωγή ανακοινώσεων . Φυσικά μέσα από μια ανακοίνωση .

Κάθε παράταξη έβγαλε ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία , θα βγάλει για την πρωτομαγιά λες και είναι τσιφλίκι της , κατάκτηση της . Κάθε παράταξη βγάζει όλο αυτό τον καιρό ανακοινώσεις για τα τεκεταινομενα αλλά αυτοί που τις γράφουν το κάνουν από το σπίτι τους , χωρίς να ξέρουν καν το μενού του wfm και μέσα από διηγήσεις και φωτογραφίες συνάδελφων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης .

Η Ακομμάτιστη ενότητα ΔΕΝ συνομίλησε με την διοίκηση για το BONUS . Σαν παράταξη απορρίπτουμε την έννοια συν διοίκησης , είναι μια ψευδαίσθηση . Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, ΜΕΣΑ από τα συνδικαλιστικά όργανα και διαδικασίες συμμετέχουμε στις διεκδικήσεις για ΟΛΟΥΣ μας και όχι μόνο για αυτούς που ανήκουν στην παράταξη μας . Δεν θεωρούμε τσιφλίκι μας κανένα όργανο, είτε πρωτοβάθμιο είτε δευτεροβάθμιο . Δεν θεωρούμε καμία θέση κτήμα μας και δεν το κάναμε ποτέ σε όλες τις δεκαετίες των αγώνων μας .Όταν η παράταξη μας σε συνεργασία πάντα με άλλους συναγωνιστές διατυπώναμε τα βαρεα και ανθυγιεινά κάποιοι επαναστάτες του πληκτρολογίου έπαιζαν νιντεντο στην τηλεόραση τους . Όταν μέσα από τις εσωτερικές εκλογικες μας διαδικασίες ανανεώνονται οι συνάδελφοι που εκπροσωπούν την παράταξη στα συλλογικά όργανα και εκλέγουμε συναδέλφους “οτεσκλαβιτες” μέχρι και στην ομοσπονδία για να ακούγεται η φωνή και τα προβλήματα όλων μας κάποιοι είναι ισόβιοι αγωνιστές και τσακώνονται για τις θέσεις και τους σταυρούς και λοιδορούν ιστορικά σωματεία όπως η ΠΕΤ ΟΤΕ γιατί δεν είναι τσιφλίκι τους .

Μέσα από τα χρονιά εργασίας , συνδικαλιστικών αγώνων αλλά πάντα με την ιδεολογία της ενότητας , της συναδελφικότητας , της συνεργασίας ως  πιστεύω και όχι ως λέξεις σε λογότυπα και σφραγίδες συνεχίζουμε να φωνάζουμε το εξής :

Ο συνδικαλισμός είναι το τελευταίο οχυρό ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας . Υφίσταται για να διεκδικούμε σωστές συνθήκες εργασίας , σωστές αμοιβές , την ασφάλεια και τις υγιεινές  (ψυχολογικές και σωματικές ) συνθήκες ώστε να εργαζόμαστε και να ζούμε τις οικογένειες μας . Τίποτα παραπάνω , Τίποτα λιγότερο .

Η διοίκηση τον λοιδορεί για να τον σβήσει , οι επαναστάτες του πληκτρολογίου τον αποδυναμώνουν ώστε να μην ασχολούμαστε οι εργαζόμενοί ,για να κάνουν ότι γουστάρουν. Ας μην τους κάνουμε την χάρη  .

output_9aqsiw

Η 1η Μάιου μας διδάσκει ότι μόνο βαδίζοντας ΜΑΖΙ και όχι πίσω από κάποιον σωτήρα μπορούμε να επιβιώσουμε .

Όπως γράφουμε στις τελευταίες ανακοινώσεις μας και άρεσε σε μια παράταξη και το αντιγράφει (μόνο που εμείς το εννοούμε)

Συνάδελφε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η > ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η

Συναδελφικά , ακομμάτιστα αγωνιστικά δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι .

Υ.Γ χαιρόμαστε που βλέπουμε τα γραφόμενα μας να τα υιοθετούν και άλλες παρατάξεις είτε σαν έννοιες είτε σαν κείμενο που απλά αντιγράφουν. Το κακό είναι ότι το κάνουν  μόνο στις ανακοινώσεις τους και στους πύρινους λόγους τους αλλά χωρίς να τα εννοούν , χωρίς να προσπαθούν να τα κάνουμε πραγματικότητα .

ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουμε όλοι μας να συμμετέχουμε στην απεργία μας. Τα μέλη συνάδελφοι όλοι μας της Ακομμάτιστης Ενότητας όπως πάντα δηλώνουμε παρών στις επάλξεις. Selfie και αυταρέσκεια από εμάς μην περιμένετε . Τώρα δεν είναι η ώρα για μικροπαραταξιακες κόντρες και κυνήγι σταυρών και εντυπώσεων . Τώρα είναι ώρα συμμετοχής !!!

 

ΑΠΕΡΓΙΑ

Η παράταξη μας έχει ως πυρήνα ύπαρξης την ενότητα των εργαζόμενων , την αγωνιστική αλληλεγγύη και την εργασιακή συσπείρωση . Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε στο τελευταίο Δ.Σ δράσεις και η παράταξη μας, όπως πράττει διαχρονικά , στηρίζει την απόφαση . Τάσεις διάσπασης του συναδελφικου μετώπου απέναντι στην διοίκηση από εμάς δεν θα διακρίνετε . Για αυτό οι περισσότερες αναρτήσεις μας αυτές τις ήμερες θα είναι χωρίς προσωπικά σχόλια. Τονίζουμε όμως την ανάγκη σύγκλησης Δ.Σ (αν δεν υπάρχουν εξελίξεις εντωμεταξυ ) πριν την ημερομηνιακη λήξη της Σ.Σ.Ε και της προσπάθειας απολύσεως των συνάδελφων της φύλαξης στις 31/12 . Ώστε να είναι συμβούλιο χάραξης στρατηγικής και όχι διαπιστώσεων. Και η πρόταση να γίνει εντατική ενημέρωση των συνάδελφων ,αυτές τις ήμερες , της evalue ώστε να γίνουν μέλη στο σωματείο μόνο θετική μπορεί να αποβεί (όχι για τους σταυροφόρους ) > ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ /Η , Οι νεομανατζερ θέλουν να το πιστέψεις. ΜΑΖΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

SENIOR και αλλα παραμυθια

cropped-output_9aqsiw1.gif

 

SENIOR και αλλα παραμυθια

ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣΟΧΙ

ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ —- ΟΧΙ

Συνάδελφε/ισα τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πάρα πολλά που τα έχουμε αναλύσει σε πρότερες ανακοινώσεις , μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και στους χώρους δουλειάς μας .

Έχουμε εξηγήσει την αιτία όλων αυτών μέσα από την προσμετρησιμοτητα και την στρατηγική του μακντοναλτισμου .

Όμως πλέον μέσα στους χώρους εργασίας μας ήρθε ένα καινούργιο φαινόμενο της εργοδοσίας , εργαλείο των νεομανατζερ εδώ και χρόνια σε άλλες εταιρίες .

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ .Ήρθε σιγά σιγά και πλέον έχει διατυπωθεί περίτρανά και μέσα από τα job families .

Εν συντομία ας τα πάρουμε από την αρχή . Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνίων Ελλάδος από τα σπάργανα του καλλιεργούσε την νοοτροπία της οικογένειας , της ενότητας μεταξύ των υπαλλήλων του . Δεν εννοούμε ότι όλα ήταν ρόδινα και παραδεισένια αλλά ακόμα και οι οτεσκλαβιτες του 06 , του 08 ακόμα ακόμα και του 13 γαλουχήθηκαν επι το πλείστων με έννοιες όπως αλληλοβοήθεια , επαγγελματισμός , φιλότιμο και το πόσο σημαντικός είναι ο/η συνάδελφος .

Βλέπουμε ακόμα και από τις δομές , όπως τα πολιτιστικά κέντρα , οι πολιτιστικές ενώσεις , τα συνδικαλιστικά όργανα , οι παρατάξεις  μέσα σε όλα τα αρνητικά τους και ιδιαίτερα για τις παρατάξεις (βάζοντας φυσικά και την δική μας μέσα) είναι πολλά , έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενωτικού κλίματος .

ΟΜΩΣ αυτό είναι ενάντια στα θέλω των νεομανατζερ . Εξου και οι προσπάθεια μηδενισμού π.χ των συνδικάτων και των παρατάξεων και εκ των έσω με «λαγούς» .

Οι νεομανατζερ θελουν ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ !!!!! Να τρέχεις ΜΟΝΟΣ , ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ένα κομμάτι του φαινομένου είναι το ξερίζωμα των εννοιών που αναφέραμε και η εγκαθίδρυση της εταιρικής κουλτούρας . Το πόσο η εταιρία (οι νεομανατζερ δηλαδή  γιατί η εταιρία είμαστε όλοι μαζί , και οι πελάτες )  σου παρέχει ένα εξαίσιο περιβάλλον να αναπτυχθείς (ΕΝΙΚΟΣ) , με αφίσες χαρούμενων νέων παιδιών με χαρούμενα σχέδια κλπ . Θυμήσου συνάδελφε πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες αφίσα με πληθυντικό αριθμό όταν αναφέρεται σε ανάπτυξη η ευκαιρίες . Είναι για ΣΕΝΑ τον μοναδικό , τον εκλεκτό .

Μαζί και τα δωράκια , μπλουζάκια κούπες , (θυμάστε το θερμός του 48/24 που σε όλα τα ττλπ ήταν το ανέκδοτο , τι χρειάζεται το διάλλειμα,  καφέ πίνεις στο θερμός καθώς οδηγείς ) όλα με εταιρική χροιά .

Και πλέον το τελευταίο χτύπημα ήρθε με τα job families και τους ατομικούς στόχους . Πλέον είναι διατυπωμένο ότι ο καθένας πρέπει να είναι για την πάρτη του . Αν φταίει κάτι και το τμήμα δεν πάει καλά φταίει ο τάδε συνάδελφος όχι η έλλειψη πόρων η σχεδιασμού .Σε πολλούς χώρους εργασίας πλέον γράφονται στον πίνακα οι συνάδελφοι που πχ μιλάνε λίγο παραπάνω στον συνάδελφο για να τον βοηθήσουν,  βλέπε SOC  . Αρά στην βαθμολογία δεν φταίει ο προϊστάμενος η η έλλειψη οργάνωσης η το αλαλούμ που επικρατεί . Φταίει ο διπλανός άρα δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτόν αλλά πρέπει να τον κατηγορήσεις .

Βγήκαν και οι senior και σε κάθε τμήμα έχουμε έριδα , διάλυση   κάθε εννοίας ομαδικότητας , τώρα η ΟΜΑΔΑ που μας είχαν ζαλίσει οι νεομανατζερ πάει , καλά 40 . Τώρα ο Σώζων εαυτόν σωθειτο .

Και σε κάθε διατύπωση τα job families τι σου λένε,  ότι μπορείς να τα καταφέρεις , αν το θες αρκετά , αν προσπαθήσεις αρκετά . Αν θυσιάσεις εργατοώρες , την υγεία σου , τους συνάδελφους σου τον ανθρωπισμό σου . Και αν δεν τα καταφέρεις ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ που δεν το ήθελες αρκετά , που δεν πάλεψες αρκετά , που δεν ρουφιάνεψες που  δεν θυσίασες αρκετές ώρες από το σπίτι σου ,από τα παιδιά σου, από την ψυχική σου γαληνή .

Και φυσικά όλα αυτά ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ . Αυτοί που απολύονται ,πιέζονται είναι γιατί δεν ήταν καλοί όσο εσύ , δεν είχαν εταιρική νοοτροπία, δεν το ήθελαν αρκετά .

Ο συνάδελφος δεν είναι μέλος της ομάδα σου , είναι αντίπαλος , αντίπαλος για μια υπερωρία για μια διατακτική των 5 ευρώ για ένα stand by , για την θέση του senior που δεν δίνει τίποτα χειροπιαστό αλλά υπόσχεται πολλά . Και η υπόσχεση έχει μεγαλύτερη δύναμη από το χειροπιαστό και φυσικά δεν κοστίζει και τίποτα , γιατί δεν είναι εγγυημένη , είναι ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΑΡΚΕΤΑ .

Η ενότητα , η διεκδίκηση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και οι σωστές αμοιβές , οι πυλώνες του συνδικαλισμού δεν συνάδουν με την εταιρική κουλτούρα .

Συνάδελφε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η > ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η

Συναδελφικά , ακομμάτιστα αγωνιστικά δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι .

Τιμούμε την εργασία μας , διάγουμε με επαγγελματισμό ,φιλότιμο και συναδελφικότητα την καθημερινότητα μας στην εργασία μας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ μας

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

Το game of thrones τελείωσε το game of bonus ποτέ

cropped-output_9aqsiw1.gif

Το game of thrones τελείωσε το game of bonus ποτέ

 Συνάδελφοι η κρίση πλέον καταδυναστεύει την ζωή μας εδώ και εννέα χρονιά , και αυτά τα εννιά χρονιά η καθημερινοτητα μας στον ΟΤΕ γίνεται κάθε χρόνο χειρότερη .

Κάθε χρονιά η παράλογη λογική των νεομανατζερ κάνει την ζωή μας όλο και πιο γκρίζα .

Οι τεχνικοί τρέχουμε σαν τρελοί (εδώ να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε σύμφωνα με τους “φωστήρες’’ υπεράριθμοι ).Τα παιδιά στο soc παλεύουν να βοηθήσουν και η λύση των νεομανατζερ είναι η αναμονή της μιας ώρας και αν , και το να ξεπετάνε τις κλήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα .

Οι εξοπλισμοί επανακατασκευασμενοι βγάζουν συνέχεια προβλήματα .

Ο IMS μια φορά ,τουλάχιστον , την εβδομάδα πέφτει , γιατί η υποδομή είναι για σταδιακή μετάβαση στο ip transformation .Βέβαια ποσώς νοιάζονται οι “φωστήρες”.

Οι καμπίνες προσφάτως ξεκίνησαν να εφοδιάζονται με μπαταρίες ώστε να παρέχουν όσο το δυνατόν αδιάλειπτη λειτουργία , βέβαια το έργο ξεκίνησε το 2015 αλλά όπως είπαμε ποσώς νοιάζονται οι “φωστήρες” .

Επειδή είμαστε υπεράριθμοι αλλά δεν φτάνουμε (η παράλογη λογική)  μπαίνουν στα σπίτια οι “συνεργάτες” όπου συνέχεια έρχονται παράπονα ότι τα κάνουν μάνταρα , ζητούν προσυμφωνημένες ταρίφες και γενικά τα κάνουν @!#$!@@ , και φυσικά ποιος τρέχει να σώσει για ακόμη μια φορά την κατάσταση , ο ταλαίπωρος τεχνικός .

Αιτήματα κολλάνε, χάνονται, οι πελάτες απηυδουν και έχουν φτάσει μέχρι και στις απειλές με όπλα .

Και ποιος φταίει για όλα αυτά ;

Φυσικά όχι αυτοί που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ , και διαλύουν και παιρνουν τα BONUS και τα χρυσά συμβόλαια αλλά Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ .

Η πρώτη γραμμή που όπως ακούστηκε από τα χείλη εκπροσώπου της διοίκησης στο βήμα , στην γενική συνέλευση της ΠΕΤ , για πρώτη φορά πέρυσι δεν ήταν ζημιογόνα γιατί οι τεχνικοί έκαναν πωλήσεις . ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ.

Και τι δεν έχουμε ακούσει σε εκείνο το βήμα από εκπροσώπους της διοίκησης . Ότι η δουλειά μας κινδύνευε γιατί η GOOGLE θα έφτιαχνε δορυφόρους με αερόστατα για να μοιράζει ιντερνέτ , ότι η wind vision , το πιο γυμνό στην πραγματικότητα πακέτο της αγοράς με ένα κινεζικό tv box θα μας διέλυε , και αυτό γιατί ;Γιατί είχε μια ωραία καμπάνια και οι ‘φωστήρες’ αντί να φτιάξουν μια καλύτερη διαφημιστική καμπάνια πίεσαν ξανά το προσωπικό και έβγαλαν μια εθελουσία .

Φέτος ακούσαμε ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι γιατί στην Ιταλία μια καρτοκινητή πήρε σοβαρό μερίδιο της αγοράς (Όπως η Q η η frog στην δική μας αγορά πριν λίγα χρόνια ). Οι απαντήσεις των ‘τρανών’ μάνατζερ μια εθελουσία και φυσικά πίεση στην πρώτη γραμμή .

Για στρατηγικές αντιμετώπισης και κατάκτησης μεριδίου της αγοράς ούτε λόγος . Αυτά θέλουν δουλειά , ιδέες , ταλέντο .

Ήρθε το NETFLIX άλλος πανικός . Απάντηση όχι περιεχόμενο στο OTETV (πχ ας δούμε τι συνέβη όταν αγοράστηκαν τα δικαιώματα του EUROPA και του CHAMPION LEUAGUE )

ΟΧΙ βέβαια . Hybrid και φυσικά πίεση στην πρώτη γραμμή. Γιατί ο πελάτης δεν θα βάλει Netflix , amazon prime η την Disney που έρχεται όταν μέσα από το hybrid μπορεί να δει από το replay η το video club την σειρά του bbc με το Γεωργούλη που δεν βλέπει ούτε η μάνα του Γεωργούλη και κάτι ταινίες δεκαετίας του Jason Statham . ΦΩΣΤΗΡΕΣ !!!

Οι νεομανατζερ λοιπόν με όλα αυτά για την αγορά το agility ,mobility ,cia,nba συνεχίζουν την απαξίωση των πάντων πλην των ιδίων .

Πρώτα ήρθε το απαξιολογιο που για ακόμη μια φορά είχε στόχο στην απαξίωση , τον μηδενισμό του φιλότιμου οτετζη και την ακόμη χειρότερη ψυχολογική πίεση . Μετα ήρθαν τα job families . Μια αποτυχημένη πατέντα που έχει στόχο την ευμεταβλητότητα . Ένα αποτυχημένο μοντέλο που μηδενίζει πτυχία , προϋπηρεσίες , ικανότητές και πιέζει με αυθαίρετους στόχους .

Και μετα φυσικά ήρθε η καταιγίδα της εθελουσίας .Τι είδαμε λοιπόν σε αυτήν την διαδικασία της ντροπής ;

Τους νεομανατζερ χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό να εξαπολύουν τους δήμιους τους που χωρίς κανέναν φραγμό απείλησαν – μηδενισαν –πιεσαν -κατέστρεψαν προσωπικότητες συνάδελφων .

Με ευκολία χωρίς καμία αίσθηση συναδελφικότητάς είδαμε τους συνάδελφους από την ασφάλεια την μια μέρα να τους παίρνουν μέτρα για την στολή τους και την άλλη να τους κοινοποιείται η απόλυση .

Είδαμε επίσης παπαγαλάκια παντού και να εντείνουν τον πανικό για δικούς τους σκοπούς (ψήφοι , εντυπώσεις ).Είδαμε τους επαναστάτες του facebook να απαξιώνουν κάθε δράση της ομοσπονδίας , αλλά ως μάχιμοι γνήσιοι αγωνιστές τις μέρες της απεργίας να βάζουν άδεια και ρεπό .

Και οι νεομανατζερ να τρίβουν τα χέρια τους γιατί είδαν την ευκολία των καλοθελητών , την ευκολία που κάποιοι το έβαλαν κάτω.

Και εδώ έρχεται η σημασία της ομοσπονδίας , του συνδικάτου . Αν ξεφύγουμε από την σταυροθηρια , από το κυνήγι των εντυπώσεων , από όλη αυτήν την παθογένεια τότε έχουμε ελπίδα .

Βλέπουμε όλοι να μιλάνε για την εκπαίδευση . Χαμογελάμε γιατί όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε χρόνια τώρα τονίζουμε ότι είναι όπλο για την διασφάλιση της εργασίας μας . Η σωστή εκπαίδευση όμως και όχι τα mail των 5 φωτογραφιών πως ανάβει ένα λαμπάκι .

Η αναγνώριση των πτυχίων είναι υψίστης σημασίας όχι για 30 40 εύρω παραπάνω αλλά για την διασφάλιση του έργου μας . Δεν γίνεται πχ να δίνεται το έργο των ΗΜ γιατί δεν υπάρχουν ηλεκτρολόγοι και οι μισοί σχεδόν οτεσκλαβιτες να είναι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί .

Έρχονται οι μέρες για την καινούργια συλλογική . Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλο τον όμιλο που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μας , το έργο μας . Την υγιεινή και την ασφάλεια μας ψυχικά και σωματικά και φυσικά καλύτερές συνθήκες εργασίας και οικονομικά και για  την καθημερινότητα μας . Αυτό σημαίνει συνδικαλισμός και μπορεί να πραγματοποποηθει μόνο αν υπάρχει ΕΝΟΤΗΤΑ     -ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

cropped-output_9aqsiw1.gif

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συναδελφε στο παρακάτω κείμενο λέγονται αλήθειες , αν δεν θες , αν η αλήθεια δεν σε βολεύει ,ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ

 

Καταρχήν, πριν αναλύσουμε οτιδήποτε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του πεδίου που καλούνται για μια ακόμη φορά που οι  καιρικές συνθήκες χτύπησαν την χώρα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές συμπεριλαμβανομένου και του τηλεπικοινωνιακού δικτύου να βάλουν πλάτη  . Οι φιλότιμοι και επαγγελματίες τεχνικοί θα αναλάβουμε και πάλι την αποκατάσταση του . Όμως μέρος του επαγγελματισμού μας είναι και η υγεία μας και η ασφάλεια μας .Θυμίζουμε ότι δουλειά μας ειναι η αποκατάσταση των βλαβών , υποχρέωση μας όμως είναι η ασφάλεια μας.

Αλήθεια η υπερπροσπάθεια , το φιλότιμο είναι προσωπικοί στόχοι ;

 

Στο τελευταίο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ  αναλύσαμε στην τοποθέτηση μας την γνώμη μας για τους επαναστάτες που μόνη επιθυμία τους είναι η εξουσία με κάθε κόστος , η ασίγαστη επιθυμία να είναι οι μόνοι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος , που προτιμούν να είναι πρώτοι στην καμένη γη παρά να συμμετέχουν στο κοινό αγώνα με σκοπό το καλό όλων μας . (Μπορείς να διαβάσεις την τοποθέτηση μας εδώ  https://akomatistienotita.wordpress.com/blog/).

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία όμως , αυτή των επαναστατών του πληκτρολογίου , που γράφουν αγωνιστικούς ύμνους σε ανακοινώσεις ,όμως αλλά λένε σε συζητήσεις , άλλα κάνουν , και άλλα ψηφίζουν.

Στο συμβούλιο της Π.Ε.Τ ΟΤΕ την 20/09/2018 τέθηκαν θέματα που καίνε την καθημερινότητα μας όπως η δανεική εργασία , η ασφάλεια μας αλλά και το αξιολόγιο . Η τοποθέτηση μας είναι αναρτημένη και αυτή στην σελίδα μας .

Το φαινόμενο των επαναστατών του πληκτρολογίου όμως χτύπησε και αυτό . Τέθηκαν από την συναδελφική “αλληλεγγύη”, και καλά ,δυο θέματα εκτός ατζέντας .

Το θέμα των συναδέλφων της Πάρνηθας και της αναίτιας αλλαγής του ωραρίου τους αλλά και το θέμα της ασφάλειας κατά την εργασία  .

Θα πει κανείς , μα καλά δεν είναι σημαντικά θέματα αυτά ;Aπάντηση είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ . Έλα όμως που ήταν στην ατζέντα και τα δυο έτσι και αλλιώς και η κίνηση αυτή ήταν φυσικά μόνο για εντυπωσιασμό και για την ανακοίνωση που ήταν ήδη γραμμένη .

ΤΟ θέμα του ωραρίου τέθηκε στο συμβούλιο στο κομμάτι της ενημέρωσης του τι έγινε το διάστημα, από το προηγούμενο συμβούλιο και μετά ,και η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι πέρα από την συζήτηση ,το συμβούλιο της ΠΕΤ έχει με πρότερες αποφάσεις του, όπως και  άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εξουσιοδοτήσει την ομοσπονδία να δρα σε θέματα ωραρίου του προσωπικού . Για αυτό και η διοίκηση με μπαγαπόντικο τρόπο όπως ενημερωθήκαμε και   στο συμβούλιο της ΟΜΕ που ακολουθησε, έθεσε το θέμα σε άσχετη συνάντηση . Παρών στην συνάντηση αυτή όπως αναφέρθηκε ήταν και ο επικεφαλής του ΣΥΝΕΝΑ που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα συμβάντα στο συμβούλιο της ομοσπονδίας  . ΒΕΒΑΙΑ ο υπογράφων επαναστάτης πρόεδρος της “συναδελφικής” αλληλεγγύης δήλωσε στο συμβούλιο της ΠΕΤ ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι ο επικεφαλής του ΣΥΝΕΝΑ μάλλον δεν ήταν καν εκεί .(και φυσικά διαψεύστηκε μια εβδομάδα αργότερα ).

Δεύτερη σημαντική λεπτομέρεια , την ανάθεση της ευθύνης της ΟΜΕ στα θέματα ωραρίου την έχει ΦΥΣΙΚΑ ψηφίσει και η “συναδελφική” αλληλεγγύη. Και ο υπογράφων των επαναστατικών ανακοινώσεων ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ . Αλλά πως θα κερδηθούν οι εντυπώσεις ;

Στο θέμα της ασφάλειας αναλυτικά συζητήθηκαν τα συμβάντα του καλοκαιριού με τις σκάλες και τα αυτοκίνητα (Αρκαδία, Λακωνία , Αχαΐα κ.α) .

Άρα το να θέτει κάποιος συζήτηση ενός πράγματος που πριν από λεπτά μόλις τέθηκε , τι άλλο σκοπό έχει φυσικά από τις εντυπώσεις .

Στην ψήφιση για αν συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας η θέση της Ακομμάτιστης Ενότητας ήταν και είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ειδική συνάντηση όπου θα μιλήσουν ειδικοί . Πραγματογνώμονες από ασφαλιστικές , ο νομικός της ΠΕΤ ΟΤΕ , μηχανολόγοι μηχανικοί και άλλοι .

Το να τεθεί το πρόβλημα της ασφάλειας έχει τεθεί και το ξέρει μέχρι και ο τελευταίος τεχνικός στην πιο απόμακρη κομβική . Τι καινούργιο σημαντικό που οι ειδικοί που αναφέραμε δεν μπορούν να προσφέρουν , μπορεί να το προσφέρει ένα συνάδελφος πληροφορηκάριος η ο επαναστάτης γυμναστής ;

Μην ξεχνάμε και ότι πολλά θέματα ασφάλειας ήρθαν στην ζωή μας πρόσφατα .

Ποιος ήταν γραμματεύς υγιεινής και ασφάλειας όταν  ξεκίνησε η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ και πρωτοήρθαν  στην ζωή μας οι καινούργιες σκάλες , όταν έγιναν πλέον πραγματικότητα τα μονομελή συνεργεία ;

Φυσικά ο επαναστάτης γυμναστής  . Άρα ότι ήταν να μας προσφέρει μας το πρόσφερε και τότε .

Και όταν ο εκπρόσωπος μας προσπάθησε να εκφράσει την άποψη για τις  συναντήσεις με ειδικούς  στο συμβούλιο , συνέβη ένα καινούργιο φαινόμενο . Οι επαναστάτες των ανακοινώσεων τεχνηέντως δεν άφησαν να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και η ψήφος , πλέον έχουμε και bullying στο συμβούλιο, αν κάποιος εκφράζει άποψη διαφορετική από τους ψευτοεπαναστατες .Ακόμα ένα δείγμα ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ

Και χρησιμοποιούμε τον ίσως σκληρό ορο συνάδελφοι του ψευτοεπαναστατη  , γιατί για να επαναστατήσεις , για να ορθώσεις ανάστημα στην καταπίεση πρέπει πρώτα να την βιώσεις , όπως την βιώνουμε κάθε μέρα συνάδελφε  . Οι φωτογραφίες και οι διηγήσεις δεν φτάνουν αγαπητοί συνάδελφοι που υπογραφείτε τις τελευταίες μάχιμες ανακοινώσεις , της “συναδελφικής” αλληλεγγύης δεν αρκούν . Από το facebook και τα σαητ μόνο, επανάσταση δεν γίνεται .

Μας αναφέρετε ως μέρος της πλειοψηφίας . Συμφωνούμε απόλυτα . Αλλά πλειοψηφία θεωρούμε τους φιλότιμους οτετζηδες που κάθε μέρα βιώνουμε την πίεση του αξιολογιου , των πωλήσεων , των δεικτών , της επικινδυνότητας .

Η μειοψηφία  που μόνη της επιθυμία είναι η εξουσία με κάθε κόστος , η ασίγαστη επιθυμία να είναι οι μόνοι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος , που προτιμούν να είναι πρώτοι στην καμένη γη παρά να συμμετέχουν στο κοινό αγώνα με σκοπό το καλό όλων μας δεν θα μας βρει ποτέ μαζί τους .

Υ.Γ το να ειρωνεύεστε και να μειώνετε το συνδικαλιστικό μας όργανο μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και μάλιστα αποκαλώντας το ,εκδοτικό οίκο ανακοινώσεων και μόνο , φυσικά μέσα από μια ανακοίνωση, μόνο απογοήτευση για την ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ μπορεί να φέρει  .

Όπως λέει και το τραγούδι

ο λύκος για το ΤΣΙΡΚΟ δεν δουλεύει

Τα απανταχού μέλη της Ακομμάτιστης Ενότητας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤ ΟΤΕ 20/09/2018

 

cropped-output_9aqsiw1.gif

 

Σύμφωνα με την λογική της διαφάνειας και της ενημέρωσης  παραθέτουμε περιληπτικά την τοποθέτηση της παράταξης μας στο συμβούλιο της πετ την 20/09/2018 στα θέματα που τέθηκαν . Για τα τεκταινόμενα του Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ανακοίνωση

ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ

Ας μιλήσουμε για  το αξιολόγιο η καλύτερα ας το πούμε με το αληθινό του όνομα- απαξιολόγιο .

Μια διαδικασία που χρησιμεύει καθημερινά μόνο ως όπλο πίεσης και εκφοβισμού για τον κάθε συνάδελφο .Στόχος η  κακοποίηση  του φιλότιμου , της παραγωγικότητας , της προσωπικότητας των συναδέλφων . Είναι βέβαιο πλέον με την προσθήκη των ατομικών στόχων ότι σκοπός είναι η εξόντωση του φιλότιμου οτετζη .

Πάει η έννοια της συναδελφικότητας που χρόνια είναι στο dna του οτετζη , πάει και η έννοια που μας έχουν ζαλίσει οι νεομανατζερ της ομάδας

Ο σώζων εαυτόν σωθητο και στην πραγματικότητα ούτε καν αυτό , διότι και τους αυθαίρετους στόχους αν καταφέρει κάποιος συνάδελφος δεν αλλάζει τίποτα . Όπως δεν άλλαξε τίποτα για τα καταστήματα που έκλεισαν , άσχετα αν έπιαναν τους στόχους , όπως δεν αλλάζει τίποτα για τους συναδέλφους που δεν δείχνουν απόλυτη υποτέλεια στον εκάστοτε «επιλοχία» που με το μαστίγιο δίνει το ρυθμό για να τραβάμε το κουπί στην γαλέρα .

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε  αμφιθυμικές καταστάσεις  , οι παραλογές αποφάσεις διαδέχονται  η μια την άλλη και η πρώτη γραμμή βγάζει το φίδι από την τρύπα αλλά  ταυτόχρονα φταίει  για τα πάντα .

Οι φιλότιμοι επαγγελματίες εργαζόμενοι είναι οι φταίχτες και άλλοι είναι οι επιτυχημένοι .

Το φιλότιμο , η επαγγελματικότητα και η θέληση το έχουμε πει και το λέμε και θα το λέμε συνέχεια δεν μπορεί να βαθμολογηθεί και ξέρουμε έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός των βαθμολογητών .

Απλά ενισχύεται η ψευδαίσθηση της εξουσίας και στόχος που σιγά σιγά επιτυγχάνεται είναι να μετατραπεί το φιλότιμο σε ανάγκη που είναι αποτέλεσμα του φόβου .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η εντατικοποίηση συνάδελφοι αλλά και τα φαιδρά μέτρα ασφάλειας που ως σκοπό έχουν μόνο να προστατέψουν γραφειοκρατικά τον όμιλο είναι οι κύριες αίτιες των εργατικών ατυχημάτων . Για  την αστεία σκάλα τα έχουμε πει τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά και κάθε συνάδελφος του πεδίου τα γνωρίζει.

Πέρα από τα περιστατικά που καταγραφονται ως εργατικά ατυχήματα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός συμβάντων που δεν καταγράφονται .

Τα οχήματα του leasing βγάζουν προβλήματα χρόνια τώρα και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό .Αν όμως συζητήσουμε με τους εργολάβους εξυπ η με τους νεομανατζερ θα ακούσετε ότι ΠΑΛΙ οι τεχνικοί φταίνε .Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωσή φταίμε εμείς .

Όλοι οι συνάδελφοι που οδηγούν τα συγκεκριμένα οχήματα εμείς οφείλουμε να πιέσουμε όσο δεν πάει για την λύση του προβλήματος . Αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα .

Οι εξυπ υπάρχουν μόνο για να βγάζουν πόρισμα ότι φταίει ο εκάστοτε συνάδελφος . Τα έχουμε πει , για τα πάντα φταίει ο τεχνικός .

Και στην Αθήνα η στην Θεσσαλονίκη εκτός από το κράνος τι άλλα μέτρα ασφάλειας υπάρχουν ;Οι αστείες καινούργιες σκάλες ;

Δανεική εργασία

 

Η Ακομμάτιστη Ενότητα δεν εχει σκοπό να παίζει με το μέλλον ΟΛΩΝ των συναδέλφων για τον κυνήγι των σταυρών . Για μας οι διεκδικήσεις είναι κοινές για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ όπως όλοι εργαζόμαστε ΜΑΖΙ καθημερινά  .

Η θέση της παράταξης μας δεν αλλάζει .

Πρέπει να παλέψουμε για την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του προσωπικού ,την εισροή των συνάδελφων της evalue , την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ  όχι μόνο μισθολογικά ή στο ωράριο αλλά σε κάθε έκφανση της εταιρίας . Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί μαγικά σε μια στιγμή (όπως έλεγαν οι δυνάμεις της αριστεράς και για το μνημόνιο ,θυμάστε , με έναν νόμο σε μια νύχτα). Αλλά είναι μια μάχη διαρκείας που συνεχώς πρέπει να κερδίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση .

Θυμίζουμε σε συμβούλιο της ομοσπονδίας εκπρόσωπο πρωτοβαθμίου σωματείου να απαιτεί για τους συναδέλφους με αιτιολογία ότι είναι (με συγκεκριμένους αριθμούς ) τόσες εκατοντάδες ψήφοι , τόσες θέσεις στο συμβούλιο τόσες θέσεις στην Γσεε . Και επίσης θυμίζουμε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της ακομμάτιστης ενότητας ότι οι συνάδελφοι δεν είναι σταυροί , αλλά άνθρωποι με οικογένειες που παλεύουν για το προς το ζην

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ (ακούστε την απαξίωση από τον παρουσιαστή)—-Κάποιοι συνάδελφοι επιμένουν οτι πρέπει να δημοσιοποιουμε στα ΜΜΕ πχ τις διεκδικήσεις μας . Αυτή είναι η φιλοσοφία των δημοσιογραφων και δυστυχώς που έχουν περάσει και στον κόσμο . Ο κομματικός συνδικαλισμος αυτή την εικόνα δυστυχώς έχει εντυπώσει στους συμπολίτες μας . Πρέπει να παλέψουμε να αλλάξει αυτό και σίγουρα δεν θα το καταφέρουμε με συνταγές του παρελθόντος, την πάλη για την ψευδεπαισθηση της εξουσίας και τον ξύλινο κομματικό λόγο .

Σαν κοράκια αλλά και μαϊντανοί

Σαν κοράκια αλλά και μαϊντανοί

cropped-output_9aqsiw1.gif

Τις προηγούμενες εβδομάδες λάβαμε όπως και εσύ συνάδελφε , συναδέλφισα ,έναν καταιγισμό ανακοινώσεων από παρατάξεις όπου αν κάτσει κάποιος και τις αναλύσει θα καταλάβει ποιος η πιο συγκεκριμένα ποιοι  έχουν φέρει το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα στον ΟΤΕ ΜΑΣ σε τέλμα .Τι λάσπη εναντίον άλλων παρατάξεων (κυρίως εναντίον  της ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ γιατί τους χαλάμε την συνταγή )  , τι επαναστατισμος του πληκτρολογίου αλλά και δυστυχώς δίψα για αίμα συναδέλφων  προς χάριν των δυο σημαντικών, για συγκεκριμένες παρατάξεις  ,αγαθών . Των ψηφαλακιων, αλλά κυρίως των εντυπώσεων, γιατί για κάποιους το να φαίνονται είναι ο μόνος σκοπός της συνδικαλιστικής τους ζωής αλλά και ο μόνος τρόπος να φουσκώσουν το ‘’μικρόσωμο’’  εγώ τους .

Στην  τελευταία ανακοίνωση της στις 22 Ιουλίου η ΑΣΕ περιτριγυρίζει σαν ύαινα  πάνω από την ατυχή καθημερινότητα συναδέλφων και αναφέρεται σε εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν πρόσφατα . Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά ούτε η τελευταία που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο προς άγρα ψήφων και κυρίως εντυπώσεων .

Αναφέρει δυο περιπτώσεις όπου και στις δυο μόλις ενημερώθηκαν έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση και όχι να ρωτήσουν, να ενδιαφερθούν έστω να ασχοληθούν ελάχιστα ως άνθρωποι για το αν οι συνάδελφοι είναι καλά , αν χρειάζονται κάτι .

Ο συνάδελφος τεχνικός  στο Περιστέρι  που καθώς δούλευε το Σάββατο  21/07έσπασε η σκάλα του και έπεσε ,αναρρώνει . Επικοινωνήσαμε άμεσα μαζί του καθαρά από συναδελφικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον και πάνω από όλα του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση .Τα υπόλοιπα πάντα με γνώμονα το καλό του συναδέλφου εν καιρώ .

Ο συνάδελφος Σωτήρης Γκουβάς από το τ.τ.λ.π Αρκαδίας που είναι τιμή μας να είναι μέλος μας , είναι και αυτός καλά . Στην περίπτωση του κατά την μετάβαση του σε κομβική κλείδωσε το τιμόνι του υπηρεσιακού , το όχημα ανέβηκε σε  παρακείμενο ανάχωμα εκτός του οδοστρώματος και ανετράπη . Ο Σωτήρης (γιατί ο συνάδελφος μας όπως και όλοι μας δεν είμαστε εκλογικά σταυρουδάκια και ανώνυμα μέλη του θεατρικού των μαχητών της επανάστασης του βολέματος , αλλά εργαζόμενοι με οικογένειες πίσω μας ) βγήκε σώος με κάποιες εκδορές γιατί φόραγε όπως πάντα  την ζώνη του και οδηγούσε προσεκτικά.

Στην περίπτωση του Σωτήρη λοιπόν δεν αποσιωπήθηκε τίποτα απλά επειδή έχει δηλωθεί εργατικό ατύχημα , και διενεργούνται έρευνες και από την τροχαία το συμβάν δεν έχει λήξει.

Η ΑΣΕ δεν ασχολήθηκε να πάρει ούτε ένα τηλέφωνο να δει αν ο συνάδελφος μας είναι καλά , αλλά και την Πέμπτη 19 Ιουλίου που είχε συνάντηση η επιτροπή της Πετ για αλλαγή του καταστατικού και ο συνάδελφος ήταν παρών  δεν έδειξε ούτε για τους τύπους   ανθρώπινο ενδιαφέρον αλλά κρατούσε  σημειώσεις (για την ανακοίνωση ντε !!) την ώρα που οι συνάδελφοι άλλων παρατάξεων έκαναν το απλό , το ανθρώπινο το λογικό να ρωτήσουν τι έγινε , αν είναι εντάξει  .

Η παράταξη μας σεβάστηκε την επιθυμία του Σωτήρη ( του οποίου το ήθος και η συναδελφικότητα που τον χαρακτηρίζει είναι γνωστή όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλους τους συναδέλφους που τον γνωρίζουν)να μην δημοσιοποιηθεί εκτενώς το γεγονός  πριν λήξουν οι διαδικασίες γιατί το κύριο μέλημα του είναι η εξαγωγή πορίσματος της αιτίας του ατυχήματος ώστε να υπάρξει πρόληψη και να μην συμβεί και σε άλλους συναδέλφους .

Η εντατικοποίηση συνάδελφοι αλλά και τα φαιδρά μέτρα ασφάλειας που ως σκοπό έχουν μόνο να προστατέψουν γραφειοκρατικά τον όμιλο είναι οι κύριες αίτιες των εργατικών ατυχημάτων . Για  την αστεία σκάλα τα έχουμε πει τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά και κάθε συνάδελφος του πεδίου τα γνωρίζει.

Συγγνώμη συνάδελφοι της ΑΣΕ που δεν σκέπτονται όλοι σαν και εσάς . Να χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο λαϊκίζοντας μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις . Ξέρουμε ότι περιμένετε (και όχι μόνο εσείς )πως και πως για το επόμενο ατύχημα σαν κοράκια  , την επομένη φορά που ένας συνάνθρωπος μας , ένα συνάδελφος μας θα πάθει κάτι για να γράψετε ακόμα μια αγωνιστική ανακοίνωση , που ξέρετε μπορεί να βγει και καμιά εμφανίσουλα στην τηλεόραση (γράφετε ρε άτιμα και στο γυαλί ) .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα δεν χρησιμοποίησε ποτέ σαν πιόνι συνάδελφο , δεν άντλησε ποτέ χαρά και κέρδος από τον ανθρώπινο πόνο και δεν περιμένουμε στην γωνία σαν βρικόλακες να χυθεί αίμα .

Προσπαθούμε να είμαστε μαζί με κάθε συνάδελφο άσχετα σε ποια παράταξη μπορεί να ανήκει και προσπαθούμε με προτάσεις και δράσεις (όχι σαν τις δίκες σας , ανακοινώσεις , παρουσιάσεις στην τιβι και στο youtubeκαι φωνές μόλις μας βλέπουν αλλά χαιρετούρες με τα στελέχη σε κάθε ευκαιρία ).

Υ.Γ Κάθε τι έχει και την θετική του πλευρά . Από το πρωί της ‘’μαυρης’’ για την χωρά μας Δευτέρας συνάδελφοι επικοινωνούν με τη παράταξη αλλά και με τον συνάδελφο Σωτήρη από όλη την Ελλάδα για να ρωτήσουν για την υγεία του αλλά και να  του αναφέρουν περιστατικά που τα υπηρεσιακά οχήματα παρουσίασαν πρόβλημα. Μόνο με την συμμέτοχη όλων μας την επικοινωνία μας μπορούν να δοθούν λύσεις .

Συνάδελφοι επικοινωνείτε συνεχώς με τους υπευθύνους υγιεινής και ασφάλειας της ΠΕΤ ΟΤΕ συναδέλφους Μπιρμπιλή και Δημητρίου και με τους κατά τμήμα εκλεγμένους  υπευθύνους  αλλά και με την Ακομμάτιστη Ενότητα για να καταγράφονται   παρόμοια συμβάντα . Η υγεία μας και η ασφάλεια μας είναι η κυριότερη παράμετρος της εργασιακής μας καθημερινότητας

Στοιχεία επικοινωνίας  ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 – 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr

Mail της παραταξης μας : akomatisti@gmail.com , akomatistoi@gmail.com

Site / blog : https://akomatistienotita.wordpress.com      /   www.akomatisti.gr

Υ.Γ 2 Για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε την ΑΣΕ για την διαφήμιση γιατί ως παράταξη αποτελούμαστε από εργαζόμενους στο πεδίο ,στα ττλπ και παντού και δεν είμαστε ‘’επαγγελματίες αγωνιστές’’ να έχουμε ως κύριο μέλημα μας, τις δημοσιές σχέσεις .Και κάτι τελευταίο απευθυνόμενοι  σε κάθε  καλλιτέχνη του ντεμέκ επαναστατισμού

Όπως λέει και το τραγούδι

ο λύκος για το ΤΣΙΡΚΟ δεν δουλεύει

Τα απανταχού μέλη της Ακομμάτιστης Ενότητας

 

Υγιεινή και ασφάλεια 2018

Την Τρίτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των Σωματείων Μελών της ΟΜΕ ΟΤΕ για την κατάρτιση ατζέντας θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας . Έναν από τους βασικούς πυλώνες του συνδικαλιστικου κινήματος Λεπτομέρειες ακολουθούν στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Μας προβληματιζει το γεγονός ότι και σε αυτό το μείζον θέμα κάποιοι προσπαθούν να το οικειοποιηθουν (και μέσα απο παραταξιακές ανακοινώσεις που όλοι λάβαμε στα mail μας .) Ο τρόπος να παγιωθεί και να δυναμώσει αυτό το σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας , ίσως και το πιο σημαντικό, είναι η πλήρης ενεργοποίηση των οργάνων καταρχήν τοπικά ,και στα πρωτοβάθμια όργανα και οχι η εργολαβική αντιμετώπιση να διαβρώσει και αυτό το μείζων θέμα . Συνάδελφοι,με την ενεργή συμμετοχή μας ενεργοποιουμε τις τοπικές διοικούσες , τις εκλεγμένες επιτροπές και επικοινωνουμε με τους υπευθύνους στην ΠΕΤ , στον ΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΕΤΕ και σε όλα τα πρωτοβάθμια όργανα και στους υπεύθυνους συνάδελφους στην Ομοσπανδια . ΜΕ την συμμετοχή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε . Η υγεία μας σωματική και ψυχική δεν έχει χρώμα, ούτε είναι τσιφλίκι κανενός . ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ

Η τοποθέτηση της Ακομμάτιστης Ενότητας στο συμβούλιο της ΠΕΤ ΟΤΕ την 19/06/2018

Συνάδελφοι καλημέρα , από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε υπήρξε έντονη συζήτηση και ανακοινωσιολογια για θέματα που είναι επίκαιρα αλλά δυστυχώς είναι διαχρονικά .

Οι έννοιες που θίγουμε εδώ και χρόνια όπως απώλεια έργου , ψυχολογική εργασιακή πίεση και έλλειψη σχεδιασμού , το βασικό μας οπλο για την κατοχύρωση του έργου μας , η εκπαίδευση σιγά σιγά υιοθετούνται από όλους .Βεβαία μόνο κατ’ονομα και για εντυπώσεις .

Σιγά σιγά ίσως οι εργασίες των τεχνικών μειώνονται σε αριθμό λένε οι διοικούντες  αλλα δυστυχώς αυξάνεται δραματικά η διάρκεια τους . Τα rural , τα oxygen και οι vobb βλάβες αντικατέστησαν την αλλαγή ενός κεντρικού η απερχομένου με χρόνους πολλαπλάσιους και φυσικά σε κάθε εργασία πρέπει να προσπαθήσει κάποιος και για πώληση .

Και τα leads . Ας πούμε κάποια  πράγματα για αυτή την λαίλαπα διότι οι συνάδελφοι τα ζούμε κάθε μέρα .

Παρά τις  διαβεβαιώσεις και φέτος μετά από την συνάντηση με την πετ  ότι το project των πωλήσεων (leads) δεν έχει καμιά σχέση με το έργο μας και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποκαταστήσουμε και να αφήσουμε να επιβληθεί  στην καθημερινή μας εργασία οτιδήποτε διαφορετικό ,οι εκπρόσωποι της διοίκησης οι προϊστάμενοι εμμέσως πλην σαφώς παρουσιάζουν όπως είπαμε  ότι το έργο των τεχνικών συρρικνώνεται και ότι αν δεν μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε πώλησης θα βρεθούμε σε άσχημη θέση .

Και να μην ξεχνάμε ότι στις συναντήσεις μάνατζερ -προσωπικού γίνεται στατιστική ανάλυση των leads και υπάρχει πίεση για επίτευξη συνεχώς αυξανόμενων στόχων .

Γεγονός που προσθέτει μεγαλύτερο ακόμα εργασιακό άγχος στον τεχνικό που τρέχει σαν καρτούν να προλάβει τα πάντα . Άγχος που μεταφράζεται σε επιβλαβείς φυσικές και συναισθηματικές αντιδράσεις.

Το παράλογο σενάριο βέβαια συνεχίζεται  διότι ο τεχνικός θεωρείται υπεύθυνος και για το αν μεταφράζονται τα leads σε πωλησεις , διαδικασία στην οποία αυτός/η δεν εμπλέκεται πουθενά πλην της έναρξης της διαδικασίας. Η ακόμα πλέον οι τεχνικοί μερικές φορές καλούνται  να πάρουν τηλέφωνο τον υποψήφιο πελάτη και να δώσουν αναφορά γιατί πχ δεν σήκωσε το τηλέφωνο όταν τον πήραν .

 

Είναι πλέον αυταπόδεικτο  ότι δεν ισχύει η πραγματικότητα όταν  απευθύνονται σε εμάς το προσωπικό αλλά η πραγματικότητα μετασχηματίζεται σε ότι βολεύει  εκείνη την στιγμή και μόνο για εκείνη τη στιγμή .

Η πετ πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και σε επικοινωνία με τις τοπικές διοικούσες να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους όταν η πίεση είναι έξω από τα όρια της λογικής .

Και φέτος το αξιολόγιο μετατράπηκε σε απαξιολόγιο . Μια διαδικασία που χρησιμεύει μόνο ως όπλο πίεσης και εκφοβισμού για τον κάθε συνάδελφο .Για ακόμη μια φορά κακοποιήθηκε το φιλότιμο , η παραγωγικότητα , η προσωπικότητα των συναδέλφων . Τελικά ίσως κάποιοι να στοχεύουν στην εξόντωση του φιλότιμου οτετζη .

Η νύχτα έγινε μέρα και το μαύρο άσπρο και οι φιλότιμοι επαγγελματίες εργαζόμενοι είναι οι φταίχτες και άλλοι είναι οι επιτυχημένοι .

Το φιλότιμο , η επαγγελματικότητα και η θέληση το έχουμε πει και το λέμε και θα το λέμε συνέχεια δεν μπορεί να βαθμολογηθεί και ξέρουμε έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός των βαθμολογητών .Απλά ενισχύεται η ψευδαίσθηση της εξουσίας και στόχος που σιγά σιγά επιτυγχάνεται είναι να μετατραπεί το φιλότιμο σε ανάγκη που είναι αποτέλεσμα του φόβου .

Και τώρα η διοίκηση το μοχλό πίεσης το έκανε βόμβα . Με την προσωπική στοχοθεσία  μιλάμε για καταστάσεις που θα ξεφύγουν από κάθε λογική .Είτε με τις πώλησης είτε με οποιονδήποτε στόχο .

Η λύση που έχουμε προτείνει αν διατηρηθεί η φιλοσοφία του αξιόλογιου είναι η αξιολόγηση 360 μοιρών που πρέπει να διατηρηθεί και η ανωνυμία της και να παράγει βελτίωση 360 μοιρών   και όχι απολύσεις .Και αφού έσκασε και το θέμα του νέου αξιόλογιου έσκασαν και οι εθελούσιες

Αναγκαστικές έξοδοι που ονομάζονται “εθελούσιες” Έξοδοι κινήτρων και αντικινήτρων. Από την μια το κίνητρο ότι μια τεράστια εταιρία όπως η DT δίνει χ χιλιάδες ευρώ . Και η επιλογή είναι ή φεύγεις “εθελοντικά” ή μπορεί να απολυθείς αφού πλέον οι νομοί το κάνουν ποιο εύκολο και από την αναπνοή .

Κάποιος μπορεί να πει ότι αν αυτό γίνει ευρέως γνωστό θα πληγεί  το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας .Σήμερα στην κατάσταση που επικρατεί ποιος θα λυπηθεί τον “κακομοίρη ” που απολυόμενος παίρνει και καλά παχυλή αποζημίωση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στέκονται στην ουρά για συσσίτιο;.

Με το αξιολογιο ο κάθε προϊστάμενος κατά περίπτωση και κατά το δοκούν αξιολογεί το προσωπικό χωρίς ποιοτικά κριτήρια , κατά τα αλλά θεωρείται ποιοτική έρευνα τα αυτοματοποιημένα τηλεφωνήματα όπου ένας τεχνικός που κλείνει 1000 εργασίες το χρόνο και 19 τυχαία τηλεφωνήματα με γενικής φύσεως ερωτήσεις που σύμφωνα με κάποιους απεικονίζουν την ποιότητα της δουλειάς του .

Έτσι λοιπόν δημιουργούνται τα κίνητρα και τα αντικίνητρα .

Ως νέο συμβούλιο αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε μεταξύ άλλων και η ακομμάτιστη ενότητα όπως πάντα με πυξίδα την εμπειρία μας ως τεχνικοί την συνεχή επαφή με τους συναδέλφους και με προτάσεις θα είμαστε εδώ και στους χώρους δουλειάς δίπλα στον συνάδελφο και όχι πάνω από κάποιο πληκτρολόγιο όπως κάποιοι που γράφουν  για επαναστάσεις στην πραγματικότητα που αυτοί συνδημιουργησαν

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ 44Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

output_9AqSIW

 

Συνάδελφοι καλησπέρα . Βρισκόμαστε για μια φορά σε αυτό το βήμα όχι για να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια και να βγάλουμε πύρινους λόγους κατά του κατεστημένου αλλά για να εκφράσουμε αλήθειες  από την καθημερινότητα όλων των συναδέλφων .

Ακούσαμε το πρωί την εκπρόσωπο της διοίκησης να χρησιμοποιεί όρους και λέξεις που πρέπει να τις σχολιάσουμε .

Όπως όλοι οι διοικούντες χρησιμοποίησε πρώτο πληθυντικό . –Καταφέραμε-κατασκευάσαμε και άλλα πολλά. Όμως εμείς ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ , εμείς ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ , εμείς βγάλαμε το φίδι από την τρύπα . Οι τεχνικοί που έτρεχαν πίσω από τις κακοτεχνίες του εργολάβου , οι πωλητές , το IT τα call center . Και εμείς για κάποιους φταίμε για όλα . Θα φτάσουμε όμως και σε αυτό .

Σε προηγούμενο συνέδριο ακούσαμε ότι η δουλεία μας κινδυνεύει γιατί η Google θα έδινε internet με αερόστατα , φέτος ακούσαμε ότι κινδυνεύουν οι δουλείες μας γιατί ένας ανταγωνιστής έβγαλε ένα πακέτο τηλεόρασης , που είναι ανταγωνιστικό του ote tv και πιο φθηνό . Και τα δυο λάθος , το OTE TV είναι πληρέστερο σαν πακέτο και δεν είναι ακριβότερο . Απλά το πακέτο της άλλης εταιρίας έχει μια ωραία διαφήμιση . Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο .

Ακούστηκε ότι αξιοποιείται η εκπαίδευση για το ανθρώπινο δυναμικό . Πως; Με mail και με videακια . Η ακομμάτιστη ενότητα χρόνια διατρανα υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση είναι  ένα όπλο για να κρατήσουμε το έργο μας . Η σωστή πλήρης εκπαίδευση όμως όχι μια παρουσίαση PowerPoint .

Μίλησαν για διεπιχειρησιακή επικοινωνία . Μα η αμφιθυμική μας πραγματικότητα είναι γεγονός ΕΠΕΙΔΗ τα τμήματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το τι να κάνουμε .

Οι έννοιες που θίγουμε εδώ και χρόνια από αυτό το βήμα όπως απώλεια έργου , ψυχολογική εργασιακή πίεση και έλλειψη σχεδιασμού , το βασικό βέλος στην φαρέτρα μας για την κατοχύρωση του έργου μας , η προαναφερόμενη εκπαίδευση σιγά σιγά υιοθετούνται από όλους .Βεβαία μόνο κατ’ονομα . Σιγά σιγά τα σεμινάρια εξαφανίζονται και αντικαθιστώνται από μεηλ με διαφάνειες και σε λίγο από βιντεακι με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας .

Σιγά σιγά ίσως οι εργασίες των τεχνικών μειώνονται σε αριθμό αλλα δυστυχώς αυξάνεται δραματικά η διάρκεια τους . Τα rural , τα oxygen και οι vobb βλάβες αντικατέστησαν την αλλαγή ενός κεντρικού η απερχομένου με χρόνους πολλαπλάσιους και φυσικά σε κάθε εργασία πρέπει να προσπαθήσει κάποιος και για πώληση .Να μην μιλήσουμε για τα εργαλεία που συνεχώς προστίθενται στην ταμπλέτα του τεχνικού , αλλα τι μπορεί να κάνει όταν δεν υπάρχει σήμα η η ταμπλέτα δυσλειτουργεί ;

Και πάντα ποιος φταίει για όλα ; Συνεχώς ο τεχνικός .

Και φέτος το αξιολόγιο μετατράπηκε σε απαξιολόγιο . Μια διαδικασία που χρησιμεύει μόνο ως όπλο πίεσης και εκφοβισμού για τον κάθε συνάδελφο .Για ακόμη μια φορά κακοποιήθηκε το φιλότιμο , η παραγωγικότητα , η προσωπικότητα των συναδέλφων . Τελικά ίσως κάποιοι να στοχεύουν στην εξόντωση του φιλότιμου οτετζη .

Και φέτος η καθημερινότητα μας ήταν αμφιθυμική , οι παραλογές αποφάσεις διαδεχτήκαν η μια την άλλη και η πρώτη γραμμή χρειάστηκε να βγάλει το φίδι από την τρύπα όπως αναφέραμε και πριν και ταυτόχρονα και φέτος έφταιγε για τα πάντα .

Η νύχτα έγινε μέρα και το μαύρο άσπρο και οι φιλότιμοι επαγγελματίες εργαζόμενοι είναι οι φταίχτες και άλλοι είναι οι επιτυχημένοι .

Το φιλότιμο , η επαγγελματικότητα και η θέληση το έχουμε πει και το λέμε και θα το λέμε συνέχεια δεν μπορεί να βαθμολογηθεί και ξέρουμε έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός των βαθμολογητών .

Απλά ενισχύεται η ψευδαίσθηση της εξουσίας και στόχος που σιγά σιγά επιτυγχάνεται είναι να μετατραπεί το φιλότιμο σε ανάγκη που είναι αποτέλεσμα του φόβου .

Διαβάζοντας  ένα βιβλίο του μεγάλου φιλοσόφου του προηγούμενου αιώνα  Μπέρτραντ Ράσελ,  μένει κανείς  άφωνος από την επικαιρότητα των απόψεών του για τους πάσης ιδεολογίας Επαναστάτες.

Έλεγε λοιπόν ότι  η συντριπτική πλειοψηφία των επαναστάσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας, στερούνταν στρατηγικής για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας, μόλις επιτυγχάνονταν ο στόχος της ανατροπής της άρχουσας  τάξης.

Με απλά λόγια, δεν υπήρχε σχέδιο! Οπότε είναι απολύτως αντιληπτό, ότι η επανάσταση γινόταν μόνο για την ανατροπή και όχι με στόχο την δημιουργία.

Ο αγώνας ήταν εναντίον στο κατεστημένο και επιδίωξη ήταν η καταστροφή, και όχι  ένας σωστότερος  τρόπος διακυβέρνησης και ένα δικαιότερο «Κοινωνικό Συμβόλαιο».

Πραγματικότητα που ζούμε και εμείς .Πόσο πιο εύκολο είναι να κριτικάρειςτα πάντα ,  να αντιτίθεσαι στα πάντα, μόνο για την αντίθεση , μόνο για την επαναστατικότητα  χωρίς  να προτείνεις, λύσεις στα καθημερινά μας  προβλήματα.

Τελικά, όπως το βιώνουμε πλέον στην καθημερινότητά μας, είναι εύκολο να είναι κανείς αντιδραστικός, καταστρέφοντας, χωρίς να έχει προτάσεις και πλάνο για την επόμενη μέρα.

Είναι εύκολο να είναι κανείς αντιδραστικός καταστρέφοντας στην συνείδηση του συναδέλφου την έννοια του συνδικαλισμού για να κερδίσει εντυπώσεις και κάνα ψηφαλάκι χωρις να δίνει λύσεις η σχέδιο για τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα όλων μας .

Όμως δυστυχώς σε περιοδους κρίσης ο ταλαιπωρημένος εντυπωσιάζεται από τους αντιδραστικούς και όχι από τους συναδέλφους που έχουν στόχο το καλύτερο αύριο όλων μας .Εδω φέτος θα αναφέρουμε με θετικό πρόσημο την ενημέρωση του συναδέλφου Περάκη  της ΕΣΚ για την πρόταση που  στάλθηκε στο χθεσινό συμβούλιο της ΟΜΕ ΟΤΕ.

4 Πρωτοβάθμια σωματεία από εταιρίες έξω από τον ΟΤΕ αιτήθηκαν την προσχώρηση τους στην ΟΜΕ ΟΤΕ ώστε να ξεκινήσει το σωματείο να γίνεται κλαδικό .

Δεν ξέρουμε ποσό εφαρμόσιμο είναι στην πράξη αυτή την στιγμή και δεν μπορούμε να το αναλύσουμε από αυτό το βήμα , όμως βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν και εμείς μένουμε ίδιοι . Οι πρωινές διαφωνίες για τους συνέδρους και τις αναφορές στο παρελθόν επί ώρες το αποδεικνύουν . Οι μονοί παρωχημένοι είμαστε εμείς . Έχουμε μείνει σε μοντέλα περασμένων δεκαετιών . Της δεκαετίας του 80 και του 90 .

Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα για σύμπλευση η ώρα για την πολύ αναφερόμενη ΕΝΟΤΗΤΑ. Μια λέξη που πολλοί την χρησιμοποιούν μόνο για εφέ .

Τίθεται θέμα των έξω ενώ εμείς μέσα στον ΟΤΕ μένουμε περιχαρακωμένοι , χωρισμένοι .Είναι δυνατόν να είμαστε διχασμένοι και να λέμε στους έξω Έλατε να ενωθούμε .Στο θέατρο του παράλογου υποδυομεθα τον Ιανό που με το ένα πρόσωπο κοιτούσε την ανατολή και με το άλλο την δύση . Εύγε στην πρόταση !

ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσουμε μπροστά .

ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικήσουμε , ΠΡΕΠΕΙ να παλέψουμε να διαλυθούν οι φάμπρικες της EVALUE της MELLON και όλα τα υπόλοιπα σκλαβοπάζαρα .

Στόχος μας πάντα πρέπει να είναι η ισότητα , , η υπεράσπιση των συναδέλφων .ΟΛΩΝ και όχι οποίων και όποτε μας βολεύει .

Ο ΟΤΕ δεν είναι τα ντουβάρια και το fiber  . Είναι οι άνθρωποι .Το χθες , το σήμερα , το αύριο . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΟΤΕΤΖΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΝΕΟ ΟΤΕΣΚΛΑΒΙΤΗ .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ …Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα “Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο”.

socialpolicy4.gr_

 

Όταν δεν αναγνωρίζεται η προσφορά αλλά πρέπει να λεμε ευχαριστώ για την αδικία

cropped-output_9aqsiw1.gif

Όταν δεν αναγνωρίζεται η προσφορά αλλά πρέπει να λεμε ευχαριστώ για την αδικία

 

Η αχαριστία είναι συχνά δυσανάλογη με την ευεργεσία που δεχθήκαμε.

Καρλ Κράους, 1874-1936, Αυστριακός συγγραφέας

 

Και φέτος συνάδελφοι γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας συμπεριφοράς που βλέπουμε χρόνια . Είναι σαν να παρακολουθούμε  τις κλασσικές πασχαλιάτικες ταινίες στην τηλεόραση όπου ξέρουμε τι θα γίνει αλλά τις βλέπουμε εθιμοτυπικά.

Πρώτα βλέπουμε την μη αναγνώριση των κόπων μας από την πρόταση των νεομανατζερ όσον αφορά την συλλογική σύμβαση .  Έχουμε ξαναπεί ότι η  υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους είναι το πιο απλό λογικό και λειτουργικό βήμα για την λειτουργία της εταιρίας , η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας είναι το θεμέλιο σε κάθε συλλογική σύμβαση από την αρχή της εργασίας που παλαιότερα λεγόταν δουλεία και φυσικά εκεί κάποιοι θέλουν να την επαναφέρουν . Οι δίκαιες αυξήσεις των εργαζομένων είναι φυσικό αίτημα όταν υπάρχουν  στις “γαλέρες” σπουδασμένοι οικογενειάρχες που πληρώνονται τον μήνα όσο το κόστος   ενός πολυτελούς leasing οχήματος ενός μάνατζερ  την εβδομάδα .

Αυτές τις μέρες έχουμε και πάλι την διαδικασία του αξιολογιου το οποίο το έχετε μετατρέψει σε απαξιόλογιο. Μιας διαδικασίας που ενώ θα μπορούσε υπό τις σωστές προϋποθέσεις  να χρησιμεύει ως εργαλείο καλύτερης λειτουργίας , είναι ένα όπλο πίεσης αλλά και εκφοβισμού κάθε συναδέλφου .Κακοποιείτε το φιλότιμο την παραγωγικότητα και την προσωπικότητα του κάθε συναδέλφου . Μήπως τελικά επιδιώκετε στοχευμενα την εξόντωση μας ;

Στην  αμφιθυμική καθημερινότητα μας που οι αυθαίρετες αποφάσεις των νεομανατζερ δεν έχουν λογική και η πρώτη γραμμή , οι τεχνικοί , οι πωλητές , τα call service καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αλλά ταυτόχρονα φταίνε και για τα πάντα .Που κρατάμε τον ΟΤΕ όρθιο την στιγμή που με τις αποφάσεις τους τον πυροβολούν στα πόδια . Σε αυτή την καθημερινότητα θα γίνει η νύχτα μέρα και το μαύρο άσπρο γιατί οι “βαθμολογητές” θα τσεκουρώσουν τον κάθε συνάδελφο βασιζόμενοι σε ένα στοιχείο η δείκτη από τους δεκάδες  τον οποίο θα μεταφράσουν όπως θέλουν αυτοί. Η εταιρία πάει τραίνο και αυτό γιατί όλοι μας βάζουμε πλάτη και πάλι θα μας πατήσετε στον λαιμό .

Το φιλότιμο , η επαγγελματικότητα και η θέληση που δείχνουμε καθημερινά δεν μπορεί να βαθμολογηθεί , και ξέρουμε ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός σας . Θέλετε απλά να ενισχύετε την ψευδαίσθηση της εξουσίας , αλλά και να μετατρέψετε το φιλότιμο μας σε αναγκαιότητα που βγαίνει από τον φόβο .

Η φυσική μας λέει ότι για κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση . Καλούμε τους συναδέλφους για μια ακόμη φορά να μην υποκύψουν στο κλίμα φόβου και να είναι σίγουροι ότι η Ακομμάτιστη ενότητα σαν παράταξη είμαστε μαζί στο πεδίο , μαζί στην δουλειά μαζί και στην αντιμετώπιση του φόβου .

Νεομανατζερ μπορεί να “βαθμολογείτε”  τον κάθε συνάδελφο αλλά η δική σας αξιολόγηση από όλους τους συναδέλφους , με δείκτες  το αίσθημα δικαίου ,  το αίσθημα φιλότιμου , την συναδελφικότητα , την αναγνώριση , δυστυχώς για εσάς είναι απορριπτική .

 

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΛΗ

ΤΗΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

https://akomatistienotita.wordpress.com/   http://www.akomatisti.gr/main/

ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

cropped-output_9aqsiw1.gif

 

ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου η διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης τελείωσε .Για κάποιους που είναι σταυροφόροι είναι το τέλος . Για την Ακομμάτιστη Ενότητα είναι η συνεχεία μιας 30χρονης σταθερής πορείας .

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ακουστεί η φωνή μας , η φωνή όλων των συναδέλφων

Η Ακομμάτιστη Ενότητα ιδρύθηκε  από ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ εργαζόμενους στον Ο.Τ.Ε από όλη την Ελλάδα που σκοπό είχαν και έχουν   να καταδείξουν τη σπουδαιότητα  της συναδελφικής αλληλεγγύης χωρίς κομματικές διασυνδέσεις η εξαρτήσεις.

Η συμπαράσταση και η συνδρομή όλων των συνάδελφων από όλη την Ελλάδα στην συνεχή προσπάθεια μας   που πρεσβεύει τον ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ συνδικαλισμό και την προοπτική ελπίδας για κάθε εργαζόμενο στον Ο.Τ.Ε ήταν και είναι και θα είναι  αμέριστη από κάθε σημείο της Ελλάδας. Ανατολική Μακεδονία , Θράκη, Θεσσαλονίκη-Κρήτη-Ήπειρο-Επτάνησα-Πελοπόννησο-Δωδεκάνησα-Αττική-Στερεά Ελλάδα-Κυκλάδες και αλλού.

Κάθε τι είναι σημαντικό με το οποίο δεν παίζουμε χάριν σταυρών . Δεν παίζουμε με την ζωή όλων μας , την οικογένεια , την καθημερινότητα μας , την εργασία μας .  Το αποδείξαμε και φέτος με το πώς  σταθήκαμε στην προεκλογική περίοδο .Δεν λοιδορήσαμε κανέναν , δε φιμώσαμε απόψεις και προσπαθήσαμε να προάγουμε τις ιδέες μας και τα πιστεύω μας , την συναδελφικότητα , την εργασιακή ενότητα απέναντι στους τεχνητούς διαχωρισμούς , την ανάγκη να πορευτούμε όλοι μαζί με κοινό παράγοντα το συνδικάτο.

Ευχαριστούμε τους συνάδελφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και ήταν διπλά μας σε αυτή την δοκιμασία . Που έκλεισαν τα αυτιά σε όλα παρατράγουδα και τις ασχημίες των κυνηγών κεφαλών . Το ψήφισε όποιον θες αλλά όχι αυτούς λειτούργησε αντίθετα ,γιατί οι συνάδελφοι ξέρουν ότι το δέντρο που έχει καρπούς πετροβολούν .

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που φιλοξένησαν τους εκπροσώπους μας στις τοπικές διοικούσες, στα τμήματα της Αττικής . Το αίσθημα της συναδελφικότητας που με τόσο μένος κάποιοι στην διοίκηση αλλά και  κάποιες παρατάξεις προσπαθούν να σβήσουν ,υπάρχει και είναι δυνατό.

Ευχαριστούμε και αυτούς που μας “πολέμησαν” γιατί αυτό σημαίνει ότι κάνουμε το σωστό και τους μπαίνουμε στο μάτι .Νιώθουμε και την ανάγκη να διατυπώσουμε και τις συγγνώμες που είχαμε καταθέσει σε προηγουμένη ανακοίνωση μας

Συγγνώμη συνάδελφε που προσπαθούν να κάνουν το συνδικαλισμό σαν τα μούτρα τους .

Συγγνώμη αδέκαστοι υπέρμαχοι του στελεχικού συνδικαλισμού που σας χαλάμε την συνταγή .

Συγγνώμη που δεν θα σταματήσουμε

 

Συνεχίζουμε δυνατά, συνεχίζουμε συναδελφικά , συνεχίζουμε Ακομμάτιστα !!!!!

https://akomatistienotita.wordpress.com/   http://www.akomatisti.gr/main/

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΟΣ , ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου η διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης τελείωσε .Για κάποιους που είναι σταυροφόροι είναι το τέλος . Για την Ακομμάτιστη Ενότητα είναι η συνεχεία μιας 30χρονης σταθερής πορείας . Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ακουστεί η φωνή μας , η φωνή όλων των συναδέλφων . Ευχαριστούμε τους συνάδελφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και ήταν διπλά μας σε αυτή την δοκιμασία . Που έκλεισαν τα αυτιά σε όλα παρατράγουδα και τις ασχημίες των κυνηγών κεφαλών . Το ψήφισε όποιον θες αλλά όχι αυτούς λειτούργησε αντίθετα ,γιατί οι συνάδελφοι ξέρουν ότι το δεντρό που έχει καρπούς πετροβολούν .Ευχαριστούμε και αυτούς που μας “πολέμησαν” γιατί αυτό σημαίνει οτι κάνουμε το σωστό και τους μπαίνουμε στο μάτι .Συνεχίζουμε δυνατά, συνεχίζουμε συναδελφικά , συνεχίζουμε Ακομμάτιστα !!!!!

 

Το έπος της τελευταίας εκλογικής σταυρο-φοριας

Το έπος της τελευταίας εκλογικής σταυρο-φοριας

26 φεβρουαριου

 

Συνάδελφε που διαβάζεις αυτό το κείμενο , γνωρίζεις ότι αντίθετα με άλλες ανακοινώσεις  των κομματικών “ επαναστατών ” τα κείμενα μας έχουν σκοπό την ενημέρωση , την ανάλυση της καθημερινότητα μας και την έκφραση της αληθείας , και όχι τον εντυπωσιασμό με στόχο τους ψήφους  .Η ψήφος ορίζεται από εσένα.

Ξεκινάμε λοιπόν ανάποδα για χάριν οικονομίας χρόνου . Στις 26/2εως τις 02/03 θα τελεσθούν οι εκλογές του συνδικαλιστικού μας οργάνου . Θεωρούμε σημαντικό να έχουμε  την δυνατότητα να ακούγεται η φωνή μας και για αυτό ζητάμε τίμια και συνειδητά την ψήφο σου . Η Ακκομάτιστη Ενότητα επιμένει όπως δεκαετίες τώρα να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τον κάθε συνάδελφο (και όχι μόνο σε όποιον την τιμά με την ψήφο του), συνεχίζει να είναι διπλά στον κάθε συνάδελφο (και  δεν σταματά ποτέ) και αδιάκοπα πρεσβεύει την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την ΕΝΟΤΗΤΑ την ΣΥΝΕΠΕΙΑ την ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .

Στις 10/11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 38η συνέλευση αντιπροσώπων της Π.Ε.Τ. Ο.Τ.Ε . Όπως κάθε φορά θεωρούμε μια καλή ευκαιρία να ανταλλαγούν σε πανελλαδικό επίπεδο  απόψεις που ακουστήκαν στις τοπικές γενικές συνελεύσεις της ΠΕΤ ΟΤΕ , και κορυφώνονται  στην γενική συνέλευση της ΠΕΤ ΟΤΕ. Να αναλυθούν οι προβληματισμοί μας , να σχεδιάσουμε την στρατηγική μας , να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε αυτά που μας βασανίζουν .

Όμως συνάδελφε η συνέλευση είχε όπως πάντα ως στόχο τον εντυπωσιασμό με απώτερο σκοπό την ψήφο σου . Ακριβώς όπως και στις τοπικές συνελεύσεις όπου το βιώσαμε όλοι .

Χαρήκαμε που οι κομματικοί “ σταυροφόροι” αναφέρθηκαν σε κάποιες από τις έννοιες που θίγουμε  συνεχώς  , όπως απώλεια έργου , ψυχολογική εργασιακή  πίεση και έλλειψη σχεδιασμού  από μεριάς του συνδικάτου μας (που αφήνει τους εργαζόμενους εκθέτους απέναντι της διοίκησης ), που ανακάλυψαν ότι για την κατοχύρωση του έργου μας βασικό βέλος στην  φαρέτρα μας  είναι η εκπαίδευση , αλήθεια που ευαγγελιζουμε εδώ και χρόνια και οι ίδιοι “επαναστάτες’ αδιαφορούσαν. . Μίλησαν για αναγνώριση των πτυχίων . παρότι θέλουν να φέρονται καλοί προεκλογικά δεν μιλανε για δραστικές αποφάσεις ,για τον εργασιακό ρατσισμό ούτε και για τους εργολάβους που έχουν υφαρπάξει το έργο μας .

Χαρήκαμε που χρησιμοποιούν τα λόγια μας όπως το ότι από σωτήρες πήξαμε , που το λέμε συνέχεια , όμως αυτοί το ξεστομίζουν και μετά σου λένε ψήφισε μας να σε σώσουμε .

 

Λυπούμαστε που μια έννοια τόσο σημαντική για την εργασιακή μας ύπαρξη , η λέξη ενότητα χρησιμοποιήθηκε και ευτελίστικε από της περισσότερες παρατάξεις . Για αυτούς ενότητα είναι  να τους ακολουθουμε τυφλά, να τους ψηφίζουμε γιατί είναι κομματικοί “ επαναστάτες” , γιατί γράφουν καλά στην κάμερα, γιατί βγάζουν τσιρίδες και δεν κλείνει ο λαιμός τους . Ενότητα για αυτούς είναι να ανανεώνεις με την ψήφο σου την εργασιακή τους σύμβαση γιατί είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές .

 

Αυτό που μας στενοχώρει επίσης είναι οτι οι προβλέψεις μας για του νεομανατζερ επαληθεύονται . Οι (απ)άνθρωποι αυτοί λειτουργούν με γνώμονα την προσμετρησιμοτητα σε συνεργασία με τους κομματικούς “επαναστάτες” , και για να καταλάβεις συνάδελφε οι ταχυδακτυλουργοί  αυτοί είναι στο τιμόνι μιας φερραρι (γιατί τέτοιος είναι ο ΟΤΕ μας ) και θέλουν να φτάσουν στο προορισμό δίνοντας σημασία μόνο στην ταχύτητα του κοντέρ . Αδιαφορούν για τους άλλους στο δρόμο , για του πεζούς ,για την διαδρομή . Τρέχουν με 300, τρακάρουν , πετούν άλλους έξω από τον δρόμο , πατανε πεζούς , καταστρέφουν τα πάντα αλλά η ταχύτητα δεν πέφτει . Και όταν φτάσουν στον προορισμό πανηγυρίζουν και καλούν τα θύματα να τους χειροκροτήσουν .

 

Χαιρόμαστε που η βασική μας αρχή για ενότητα των συναδέλφων γίνεται “κοινή ιδέα” .Βεβαία το να χρησιμοποιείς τον όρο δεν σημαίνει ούτε ότι τον καταλαβαίνεις ούτε ότι τον πιστεύεις

 Ακούσαμε πολλούς από τους εκπροσώπους των παρατάξεων  να μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες αλλά με ένα στόμα .
Κάποιοι ενοχλούνται από τις ιδέες μας και τον λόγο μας και το δείχνουν καθημερινά , μας ανέφεραν συνεχώς τονίζοντας στους συναδέλφους να μην μας δώσουν φωνή με την ψήφο τους .

Απόλυτα λογικό ,μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα κ η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει ν αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΡΓΥΡΩΝΕΤΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ .

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

 

cropped-output_9aqsiw1.gif

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ )

output_9aqsiw

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ )

Συνάδελφε συναδέλφισα που διαβάζεις αυτό το κείμενο καταρχήν τα μέλη της Ακομμάτιστης Ενότητας ,ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους μας υγεία, χαρά, δύναμη και ευτυχία για το 2018!. Ελπίζαμε να υποδεχτούμε το νέο έτος με χαμόγελο και ελπίδα αλλά κάποιοι φροντίζουν να μας προσγειώσουν στην πραγματικότητα.

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για να χρησιμοποιήσουμε μια ατάκα από την τελευταία  ανακοίνωση παράταξης , “ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ” . Όχι βέβαια όπως τον διατυπώνουν αυτοί οι ασταμάτητοι μαχητές της σταυροφορίας  αλλά όπως θα το έβλεπε ο κάθε συνάδελφος που δεν ακούει μόνο αυτά που τον συμφέρουν και δεν μεταλλάσει την αλήθεια όπως αυτή τον συμφέρει .

Ενώ ο κόσμος στο πνεύμα της διεκδίκησης και της ενότητας στήριξε τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις οι περισσότερες παρατάξεις άρχισαν (που ίσως να μην έπαψαν και ποτέ) τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια . Για την Ακομμάτιστη Ενότητα η σύναψη της συλλογικής σύμβασης δεν είναι απλά μια διαδικασία για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις , δεν είναι απλά μια υπογραφή , είναι συμβολαιογραφική  πράξη κατοχύρωσης  της εργασίας . Κάθε τι είναι σημαντικό με το οποίο δεν παίζουμε χάριν σταυρών . Δεν παίζουμε με την ζωή όλων μας , την οικογένεια , την καθημερινότητα μας , την εργασία μας .  Το συμβούλιο διήρκησε ώρες και μόνο θέμα είχε την αναστολή η όχι της εφαρμογής των τριών όρων που προβλέπονται από την τρέχουσα ΣΣΕ (-11%,7ωρο και διασφάλιση για οικονομοτεχνικούς όρους).

Να σημειωθεί ότι ο μόνος που έθεσε ερώτηση για το τι σημαίνει αυτή η κίνηση για τους συναδέλφους “ΟΤΕσκλαβιτες” (πρώην OTEplus)ήταν ο εκπρόσωπος της Ακομμάτιστης Ενότητας .

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας και αφού διαπιστώθηκε ότι οι δυο “μεγάλες” αριθμητικά παρατάξεις θα στήριζαν την αναστολή , οι επαναστάτες , οι μαχητές δηλαδή  η αγωνιστική συνεργασία , η εσκ και η ασε ,βροντοφώναξαν όχι (που βέβαια αν το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο θα ήταν του στυλ να δούμε ,να σκεφτούμε να το ψάξουμε) . Όχι ,που δεν σήμαινε οικονομικά κάτι ,  κάπου  αφού αν δεν συναφθεί σύμβαση οι συνάδελφοι αναδρομικά θα δούμε στα χαρτάκια μας ,αλλά σήμαινε για αυτούς τους 3 μήνες καμία διασφάλιση ( που κάποιοι είπαν, ε και !!!!! ) .

Και εδώ θα παραθέσουμε αστειευόμενοι ακόμα ένα κομμάτι από την τελευταία ανακοίνωση παράταξης  . “Εκτιμούμε ότι αυτή η πληροφορία πρέπει να αξιοποιηθεί εκλογικά από τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις επικείμενες εκλογές του σωματείου” (αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει).

ΑΛΛΟΘΙ στις Δακε και Πασκε δεν έδωσε , ΜΟΝΟ η Ακκοματιστη Ενότητα . Να είστε σίγουροι συνάδελφοι ότι θα ακούσουμε πάλι όπως τόσα χρόνια για ευθύνες υπογραφής και τα γνωστά από τους δυο τους δακε και πασκε  , και ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα .Το γνωστό πλέον Α-Λ-Λ-Ο-Θ-Ι που και πάλι οι γνώστες παρατάξεις τους προσέφεραν .Καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις που παραπέμπουν στον κυβερνητικό συνδικαλισμό του παρελθόντος , με τέτοιες συμπεριφορές , κινήσεις πόλωσης που  διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους .Όταν οι ίδιοι τονίζουν της διαφορές όχι προσπαθώντας να καλλιεργηθεί πνεύμα ομονοίας αλλά πνεύμα διαχωρισμού ώστε να ισχυροποιηθεί η πόλωση για να κερδίσουν εντυπώσεις  και κυρίως ΣΤΑΥΡΟΥΣ .

Η Ακομμάτιστη Ενότητα δεν παίζει με το μέλλον ΟΛΩΝ των συναδέλφων για τον κυνήγι των σταυρών . Για μας οι διεκδικήσεις είναι κοινές για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ όπως όλοι εργαζόμαστε ΜΑΖΙ καθημερινά  .ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στην προηγούμενη συλλογική σύμβαση βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ ενώ άλλοι έπαιζαν δικηγορίστικα παιχνίδια .

Έτσι στο συμβούλιο είπαμε ότι από εμάς μην περιμένετε παιχνιδάκια και ψευτοεπαναστασεις εκ της σιγουριάς .

ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ. ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ  ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .

Να θυμάσαι αναγνώστη και αναγνώστρια οι συνθήκες διαμορφωθήκαν από την διαπραγματευτική ομάδα . ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΚΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ,ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΚ . Αυτοί απαρτίζουν την διαπραγματευτική ομάδα .

Η εκτελεστική ομάδα απαρτίζεται από την ΔΑΚΕ την ΠΑΣΚΕ , ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΚ.

Η θέση της παράταξης μας δεν αλλάζει . Και αυτή εκφράστηκε στο συμβούλιο

Θεωρούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τον πυλώνα κάθε συλλογικής σύμβασης . Διασφάλιση για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ στην εταιρία .

Διακηρύσσουμε και συνεχώς παλεύουμε για την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του προσωπικού , όχι μόνο μισθολογικά ή στο ωράριο αλλά σε κάθε έκφανση της εταιρίας . Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί μαγικά σε μια στιγμή (όπως έλεγαν οι δυνάμεις της αριστεράς και για το μνημόνιο ,θυμάστε , με έναν νόμο σε μια νύχτα). Αλλά είναι μια μάχη διαρκείας που συνεχώς πρέπει να κερδίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση . Η σύμβαση για όλους είναι και αυτή μέρος αυτής της προσπάθειας .

Η κατοχύρωση του έργου μας είναι κάτι που η Ακκομάτιστη Ενότητα συνεχώς διεκδικεί . Μίλησαν για αναγνώριση των πτυχίων . Και εμείς συνεχεία επιμένουμε ότι η αναγνώριση πρέπει να έχει ως γνώμονα όχι μόνο το οικονομικό σκέλος αλλά και το κομμάτι του έργου μας . Δεν γίνεται πχ σε κάθε τμήμα να υπάρχουν ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ΤΕΙ και να δίνεται το έργο στον εργολάβο με απάντηση ότι δεν έχουμε ειδικότητα ηλεκτρολόγων

Αυτή ήταν η θέση μας στο συμβούλιο που φυσικά από τους επαναστάτες της σιγουριάς αποκρύφτηκε .

Είπαν μεγαλόστομα το όχι (αφού σιγουρεύτηκαν ότι δεν θα επηρέαζε ) συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα (που δεν σταματά ποτέ ) και έδωσαν και το άλλοθι στους δυο (μην χαλάμε και την πιάτσα).

Η Ακκομάτιστη Ενότητα επιμένει όπως δεκαετίες τώρα να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τον κάθε συνάδελφο (και όχι μόνο σε όποιον την τιμά με την ψήφο του), συνεχίζει να είναι διπλά στον κάθε συνάδελφο (και  δεν σταματά ποτέ) και αδιάκοπα πρεσβεύει την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την ΕΝΟΤΗΤΑ την ΣΥΝΕΠΕΙΑ την ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Σ.Σ.Ε ΜΕΙΖΟΝ ΑΙΤΗΜΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σ.Σ.Ε ΜΕΙΖΟΝ ΑΙΤΗΜΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Συνάδελφε αναγνώστη κάποια πράγματα είναι τόσο προβλέψιμα αλλά ταυτόχρονα και τόσο μα τόσο παράλογα .  Την Παρασκευή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και της αντιπροσωπίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ .Ίσως κάποιοι (όπως ανάφεραν και οι εκπρόσωποι μας στην διαπαραταξιακη διευρυμένη συνάντηση της ΟΜΕ  στις 19 Ιουλίου ) περίμεναν να πάμε στην διοίκηση και οι μάνατζερ να μας καθίσουν και να μας ρωτήσουν ως καλοι “οικοδεσπότες

(βέβαια ο ΟΤΕ για μας είναι το δεύτερο σπίτι μας , για έναν μάνατζερ είναι δείκτες και ένας πρόσκαιρος  σταθμός μέχρι τον επόμενο )

-Τι θα σας τρατάρουμε ;

-Μια αύξηση παρακαλώ , και μια διασφάλιση της εργασίας μας.

-Ω μα φυσικά , τίποτε άλλο ;

– Και τις προσλήψεις που είχατε συμφωνήσει μετά τις απανωτες εθελούσιες .

-Φυσικά αμέσως . Όλα λογικά αιτήματα . Αμέσως .

ΕΛΑ ΟΜΩΣ που εσύ αναγνώστη όπως και ο κάθε νοήμων εργαζόμενος που βιώνει την παράλογη καθημερινότητα της εταιρίας ήξερε πως θα πήγαινε αυτή η συνάντηση .

Τα γνωρίζεις  αλλά θα μας επιτρέψεις να αναφέρουμε χωρίς ίχνος έπαρσης ότι τα έχουμε πει και τα έχουμε προβλέψει .

Σε ανακοίνωση του 2016 έχουμε περιγράψει τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των νεομανατζερ .

«Η αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας από την μη ανθρώπινη τεχνολογία συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερο και στενότερο έλεγχο. Η μεγάλη αιτία για την αβεβαιότητα και την αδυναμία προβλεπτικότητας σε ένα σύστημα εξορθολογισμού είναι οι άνθρωποι, τόσο οι εντός του συστήματος εργαζόμενοι όσο και οι εξυπηρετούμενοι από αυτούς. Γι’ αυτό, τα πάντα προσυσκευάζονται, προμετρώνται, ελέγχονται αυτόματα.»

Όπως έχουμε επίσης προβλέψει την έλευση  του γερμανικού μοντέλου εργασίας των mini jobs και της ευέλικτης εργασίας όπως επίσης έχουμε περιγράψει τα αρνητικά που θα επιφέρουν στην πραγματική λειτουργία της εταιρίας η έλευση των εργολάβων και την αντίθεση των όσων οι νεομανατζερ δηλώνουν και αυτών που πράττουν . Στο τελευταίο άρθρο μας στην φωνή των τεχνικών περιγράφουμε την αμφιθυμική καθημερινότητα που οι αυθαίρετες αποφάσεις των νεομανατζερ δεν έχουν λογική και η πρώτη γραμμή , οι τεχνικοί , οι πωλητές , τα call service καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αλλά ταυτόχρονα φταίνε και για τα πάντα .Πως όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το εργασιακό στρες. Για το πώς το διαιρε και βασίλευε εφαρμόζεται καθημερινά είτε με τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νέους , είτε με τις ενημερώσεις προσωπικού όπου σκοπό έχουν την ψυχολογική πίεση είτε για τις πωλησεις , είτε για οτιδήποτε άλλο .

Αυτά και άλλα πολλά , μας είχαν δώσει την δυνατότητα να προβλέψουμε πως θα πάει αυτή η συνάντηση .

Οι νεομανατζερ λοιπόν την ίδια στιγμή που στα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα οικονομικά δεδομένα της επιτυχίας του ΟΤΕ στο προσωπικό ζητούν να σφίξει και άλλο το ζωνάρι με γνώμονα τις μνημονιακες συνθήκες που θα έρθουν και θα μειώσουν την οικονομική δυνατότητα του καταναλωτικού κοινού . Λες και η χώρα μας τα τελευταία χρόνια διάγει περίοδο ανάπτυξης και ο Έλληνας έχει την άνεση για να καταναλώνει αγόγγυστα .

Βέβαια όταν οι νεομανατζερ όταν μιλούν ( επιβάλουν ) στο προσωπικό για τα leads το πρώτο πράγμα που επισημαίνουν είναι ότι δεν ξέρει ο τεχνικός ούτε τις δυνατότητες του πελάτη ούτε τις ανάγκες του . Άρα πρέπει να προτείνει μη λαμβάνοντας υποψην του τα δεδομένα της κρίσης .

Δεν ξέρεις συνάδελφε ότι δεν ισχύει η πραγματικότητα όταν  απευθύνονται σε εμάς το προσωπικό αλλά η πραγματικότητα μετασχηματίζεται σε ότι βολεύει το μεγαλοστελεχος που μιλά εκείνη την στιγμή και μόνο για εκείνη τη στιγμή .

Έτσι η λοιπόν η διοίκηση ζητά μειώσεις , σε χρήματα , αλλαγές στις άδειες όπως η γονική (για όποιον έχει την ψυχική δύναμη με μισθούς του ύψους των 300-500-600ων ευρώ να ξεκινήσει οικογένεια ) , αλλαγές στις αναρρωτικές και άλλα .

Βέβαια “λιώνει” τον προϋπολογισμό με την παροχή κουπονιών για τους οτεσκλαβιτες  ( που στους παλιούς υπήρξαν για να αντικαταστήσουν πραγματικά χρήματα , και φυσικά είναι και φοροαπαλλαγή ) και άλλες παρόμοιες “ θυσίες”.

Τα αιτήματα που παρέδωσε η ομοσπονδία είναι ρεαλιστικά και πάνω από όλα δικαία .

Οι δικαιότερες αποδοχές , η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι θεμελιώδη δεδομένα για τον εργαζόμενο άλλα και για την σωστή λειτουργία της εταιρίας . Ποια εταιρία λειτούργει σωστά με ευκαιριακούς μισθοφόρους και με εργαζόμενους που δεν μπορούν καν να ζήσουν .

Οι προσλήψεις για αναπλήρωση των συναδέλφων αλλά και η αναγνώριση των πτυχίων όχι μόνο με μισθολογική υπόσταση αλλά και για την χρήση των δεξιοτήτων των εργαζομένων για την λειτουργία της εταιρίας ώστε να μην προσφεύγει συνέχεια στην λύση των μισθοφόρων είναι απόλυτα εύλογα και δικαία αιτήματα .

Και φυσικά αυτό που και η παράταξη μας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι , απαιτούν , την είσοδο των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ από τρίτες εταιρίες όπως EVALUE , MANPOWER κ.α στον ΟΤΕ είναι κάτι που δεν νομίζουμε να διαφωνεί κάποιος . ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ παράγουν έργο και δουλεύουμε μαζί τους καθημερινά στο ίδιο καθημερινό αμφιθυμικό περιβάλλον  , και  ΘΕΩΡΟΥΜΕ μεγίστη ανάγκη για τον ΟΤΕ τον να είναι συνάδελφοι μας και κατά ιδιότητα  .

Πρέπει λοιπόν με ψυχραιμία να γίνουν σωστές και στρατηγικές  κινήσεις ώστε η έκβαση της διαδικασίας για την συλλογική σύμβαση να έχει θετικό πρόσημο . Καλούμε τους συναδέλφους στις δύσκολες εποχές που διανύουμε να βαδίσουμε μαζί προς τον κοινό μας στόχο . Μην προσπαθήσουν με πυροτεχνήματα και σπασμωδικές κινήσεις προς άγρα ψήφων να κερδίσουν τις εντυπώσεις . Διότι μπορεί να καταφέρουν να πάρουν κάνα σταυρό παραπάνω (διότι για πολλούς αυτός είναι ο μόνος στόχος ) αλλά θα είναι μια πύρρειος νίκη γιατί θα έχει κοστίσει την θετική έκβαση του αγώνα μας .

Συνάδελφε αν χρειαστεί πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε με στον αγώνα για τον κοινό μας στόχο . Δυστυχώς η ευτυχώς η πραγματικότητα σε αυτή περίπτωση μπορεί να έχει μόνο θετικό η αρνητικό πρόσημο . Στο πως ο καθένας μας  θα άγει και θα φέρει τον εαυτόν του  θα επηρεάσει την έκβαση του αγώνα μας .

Ήρθε η ώρα της ενότητας για να σώσουμε την εργασία μας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας.

Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΡΓΥΡΩΝΕΤΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ .

Μπορείς να διαβάσεις  τις ανακοινώσεις μας όπου αναλύουμε αυτά που αναφέραμε αλλά και να ενημερώνεσαι, από το site μας και το blog μας

http://www.akomatisti.gr

https://akomatistienotita.wordpress.com/

 

 

TA ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ