Το game of thrones τελείωσε το game of bonus ποτέ

cropped-output_9aqsiw1.gif

Το game of thrones τελείωσε το game of bonus ποτέ

 Συνάδελφοι η κρίση πλέον καταδυναστεύει την ζωή μας εδώ και εννέα χρονιά , και αυτά τα εννιά χρονιά η καθημερινοτητα μας στον ΟΤΕ γίνεται κάθε χρόνο χειρότερη .

Κάθε χρονιά η παράλογη λογική των νεομανατζερ κάνει την ζωή μας όλο και πιο γκρίζα .

Οι τεχνικοί τρέχουμε σαν τρελοί (εδώ να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε σύμφωνα με τους “φωστήρες’’ υπεράριθμοι ).Τα παιδιά στο soc παλεύουν να βοηθήσουν και η λύση των νεομανατζερ είναι η αναμονή της μιας ώρας και αν , και το να ξεπετάνε τις κλήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα .

Οι εξοπλισμοί επανακατασκευασμενοι βγάζουν συνέχεια προβλήματα .

Ο IMS μια φορά ,τουλάχιστον , την εβδομάδα πέφτει , γιατί η υποδομή είναι για σταδιακή μετάβαση στο ip transformation .Βέβαια ποσώς νοιάζονται οι “φωστήρες”.

Οι καμπίνες προσφάτως ξεκίνησαν να εφοδιάζονται με μπαταρίες ώστε να παρέχουν όσο το δυνατόν αδιάλειπτη λειτουργία , βέβαια το έργο ξεκίνησε το 2015 αλλά όπως είπαμε ποσώς νοιάζονται οι “φωστήρες” .

Επειδή είμαστε υπεράριθμοι αλλά δεν φτάνουμε (η παράλογη λογική)  μπαίνουν στα σπίτια οι “συνεργάτες” όπου συνέχεια έρχονται παράπονα ότι τα κάνουν μάνταρα , ζητούν προσυμφωνημένες ταρίφες και γενικά τα κάνουν @!#$!@@ , και φυσικά ποιος τρέχει να σώσει για ακόμη μια φορά την κατάσταση , ο ταλαίπωρος τεχνικός .

Αιτήματα κολλάνε, χάνονται, οι πελάτες απηυδουν και έχουν φτάσει μέχρι και στις απειλές με όπλα .

Και ποιος φταίει για όλα αυτά ;

Φυσικά όχι αυτοί που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ , και διαλύουν και παιρνουν τα BONUS και τα χρυσά συμβόλαια αλλά Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ .

Η πρώτη γραμμή που όπως ακούστηκε από τα χείλη εκπροσώπου της διοίκησης στο βήμα , στην γενική συνέλευση της ΠΕΤ , για πρώτη φορά πέρυσι δεν ήταν ζημιογόνα γιατί οι τεχνικοί έκαναν πωλήσεις . ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ.

Και τι δεν έχουμε ακούσει σε εκείνο το βήμα από εκπροσώπους της διοίκησης . Ότι η δουλειά μας κινδύνευε γιατί η GOOGLE θα έφτιαχνε δορυφόρους με αερόστατα για να μοιράζει ιντερνέτ , ότι η wind vision , το πιο γυμνό στην πραγματικότητα πακέτο της αγοράς με ένα κινεζικό tv box θα μας διέλυε , και αυτό γιατί ;Γιατί είχε μια ωραία καμπάνια και οι ‘φωστήρες’ αντί να φτιάξουν μια καλύτερη διαφημιστική καμπάνια πίεσαν ξανά το προσωπικό και έβγαλαν μια εθελουσία .

Φέτος ακούσαμε ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι γιατί στην Ιταλία μια καρτοκινητή πήρε σοβαρό μερίδιο της αγοράς (Όπως η Q η η frog στην δική μας αγορά πριν λίγα χρόνια ). Οι απαντήσεις των ‘τρανών’ μάνατζερ μια εθελουσία και φυσικά πίεση στην πρώτη γραμμή .

Για στρατηγικές αντιμετώπισης και κατάκτησης μεριδίου της αγοράς ούτε λόγος . Αυτά θέλουν δουλειά , ιδέες , ταλέντο .

Ήρθε το NETFLIX άλλος πανικός . Απάντηση όχι περιεχόμενο στο OTETV (πχ ας δούμε τι συνέβη όταν αγοράστηκαν τα δικαιώματα του EUROPA και του CHAMPION LEUAGUE )

ΟΧΙ βέβαια . Hybrid και φυσικά πίεση στην πρώτη γραμμή. Γιατί ο πελάτης δεν θα βάλει Netflix , amazon prime η την Disney που έρχεται όταν μέσα από το hybrid μπορεί να δει από το replay η το video club την σειρά του bbc με το Γεωργούλη που δεν βλέπει ούτε η μάνα του Γεωργούλη και κάτι ταινίες δεκαετίας του Jason Statham . ΦΩΣΤΗΡΕΣ !!!

Οι νεομανατζερ λοιπόν με όλα αυτά για την αγορά το agility ,mobility ,cia,nba συνεχίζουν την απαξίωση των πάντων πλην των ιδίων .

Πρώτα ήρθε το απαξιολογιο που για ακόμη μια φορά είχε στόχο στην απαξίωση , τον μηδενισμό του φιλότιμου οτετζη και την ακόμη χειρότερη ψυχολογική πίεση . Μετα ήρθαν τα job families . Μια αποτυχημένη πατέντα που έχει στόχο την ευμεταβλητότητα . Ένα αποτυχημένο μοντέλο που μηδενίζει πτυχία , προϋπηρεσίες , ικανότητές και πιέζει με αυθαίρετους στόχους .

Και μετα φυσικά ήρθε η καταιγίδα της εθελουσίας .Τι είδαμε λοιπόν σε αυτήν την διαδικασία της ντροπής ;

Τους νεομανατζερ χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό να εξαπολύουν τους δήμιους τους που χωρίς κανέναν φραγμό απείλησαν – μηδενισαν –πιεσαν -κατέστρεψαν προσωπικότητες συνάδελφων .

Με ευκολία χωρίς καμία αίσθηση συναδελφικότητάς είδαμε τους συνάδελφους από την ασφάλεια την μια μέρα να τους παίρνουν μέτρα για την στολή τους και την άλλη να τους κοινοποιείται η απόλυση .

Είδαμε επίσης παπαγαλάκια παντού και να εντείνουν τον πανικό για δικούς τους σκοπούς (ψήφοι , εντυπώσεις ).Είδαμε τους επαναστάτες του facebook να απαξιώνουν κάθε δράση της ομοσπονδίας , αλλά ως μάχιμοι γνήσιοι αγωνιστές τις μέρες της απεργίας να βάζουν άδεια και ρεπό .

Και οι νεομανατζερ να τρίβουν τα χέρια τους γιατί είδαν την ευκολία των καλοθελητών , την ευκολία που κάποιοι το έβαλαν κάτω.

Και εδώ έρχεται η σημασία της ομοσπονδίας , του συνδικάτου . Αν ξεφύγουμε από την σταυροθηρια , από το κυνήγι των εντυπώσεων , από όλη αυτήν την παθογένεια τότε έχουμε ελπίδα .

Βλέπουμε όλοι να μιλάνε για την εκπαίδευση . Χαμογελάμε γιατί όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε χρόνια τώρα τονίζουμε ότι είναι όπλο για την διασφάλιση της εργασίας μας . Η σωστή εκπαίδευση όμως και όχι τα mail των 5 φωτογραφιών πως ανάβει ένα λαμπάκι .

Η αναγνώριση των πτυχίων είναι υψίστης σημασίας όχι για 30 40 εύρω παραπάνω αλλά για την διασφάλιση του έργου μας . Δεν γίνεται πχ να δίνεται το έργο των ΗΜ γιατί δεν υπάρχουν ηλεκτρολόγοι και οι μισοί σχεδόν οτεσκλαβιτες να είναι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί .

Έρχονται οι μέρες για την καινούργια συλλογική . Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλο τον όμιλο που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μας , το έργο μας . Την υγιεινή και την ασφάλεια μας ψυχικά και σωματικά και φυσικά καλύτερές συνθήκες εργασίας και οικονομικά και για  την καθημερινότητα μας . Αυτό σημαίνει συνδικαλισμός και μπορεί να πραγματοποποηθει μόνο αν υπάρχει ΕΝΟΤΗΤΑ     -ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s